Antena 1 și Antena 3 evacuată de ANAF

În cursul zilei de luni (15 ianuarie), Antena 3 şi Antena 1 au primit ordin de evacuare de la ANAF, şi mai au 5 zile până când vor trebui să părăsească sediul. Mihai Gâdea, director la l Antena 3 a realizat o emisiune specială, unde a adus în platou toate vedetele trustului, care  au citit mesaje de susținere de la politicieni, actori, cântăreți, jurnaliști, dar şi de la “protestatari”. Deși nu s-a spus explicit, concluzia emisiunii maraton a fost că oamenii vor/trebuie să apere televiziunea prin proteste masive de stradă pentru că ANAF-ul face abuz de putere, deoarece nu au fost anunțați cu mai mult timp înainte, aşa cum ar fi trebuit să facă.

Ordinul de evacuare a fost în special pentru Antena 3 şi a fost semnat de fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, potrivit declarațiilor lui Mircea Badea. Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a declarat luni, după ce a aflat că emisia Antena 3 este în pericol, în urma unui ordin de evacuare, că nu dă ”doi bani pe pretinsa legalitate a acțiunii ANAF la sediile Intact Media Group”. Senatorul a mai spus că acţiunea ANAF nu aduce niciun beneficiu statului. Jurnaliștii Antena 3 consideră acest ordin de evacuare o ”execuție”, și nu o executare, deoarece  se încalcă foarte grav libertatea de exprimare conform declarației lui Mihai Gâdea.

Mihaela Bârzilă, prezentator Antena 3, crede că se va găsi o soluție, chiar dacă are la dispoziție numai patru zile. Un posibil loc de a se muta ar putea fi un spațiu în clădirea Willbrook, în zona Otopeni, unde are sediul și Realitatea TV Sursa stireSursa foto.

loading...