Un PREOT “deschide” CARTEA si îţi spune tot ADEVARUL. ŞOC! Fotografiile cu el erau “albe”.

Oamenii caută prin orice metodă să afle ce se va întâmpla cu viaţa lor. Foarte mulţi sunt aceia care apelează la preoţi de care au aflat mai mult pe cale orală. Nu de puţine ori, cei care merg la preoţi sunt victime ale practicilor interzise de Biserica Ortodoxă, dar în vâltoarea vieţii, aceştia acceptă şi acest lucru. Un fenomen destul de des întâlnit este “deschiderea cărţii”, descrisă de oameni ca fiind “viziuni asupra viitorului şi trecutului personal”. Într-o biserică din zona Ardealului, un preot “deschide cartea” pentru orice enoriaş, dacă acesta este de acord să plătească o sumă de bani cuprinsă între 50 şi 1.100 de lei.

În satul Bont đin judeţul Cluj, există Preotul Petru Budean, la a cărui parohie se găsesc zilnic mii de enoriaşi, fiecare cu nevoile şi greutăţile lui. Astfel de preoţi sunt numiţi de oameni ca fiind tămăduitori, iar credincioşii care ajung la ei, sunt îndrumaţi să facă anumite lucruri pentru a se vindeca de boli grave sau să le meargă mai bine în viaţă. În urma “deschiderii cărţii sfinte” mulţi dintre enoriaşi află din gura preotului lucruri şi fapte ce erau ştiute numai de către aceştia, fapt ce dă o importanţă deosebită întâlnirii cu preotul. Conform ediţiei romaniatv.net, Preotul Petru Budean primeşte acasă credincioşii, deoarece aceştia sunt veniţi de la sute de kilometri şi trebuie obligatoriu să vorbească cu preotul.

Un reporter a stat la coada imensă pentru a se întâlni cu preotul, a intrat până la urma la el, şi în următoarea clipă preotul l-a rugat să închidă reportofonul, fapt ce l-a pus pe gânduri pe jurnalist. Prins asupra faptului, preotul i-a adresat cuvinte jignitoare acestuia şi l-a dat afară din biserică. A mers la maşină unde era aşteptat de către fotograful de care era însoţit şi au aşteptat amândoi ca preotul să-şi termine treaba pentru a ieşi afară din biserică ca sa-l poată fotografia.

După mai multe ore de aşteptare, preotul a părăsit biserica îndreptându-se spre casă. A fost fotografiat de mai multe ori, apoi cei doi ziarişti au plecat spre redacţie. În momentul când au dorit să vađa fotografiile efectuate, aceştia au rămas fără cuvinte, pozele cu preotul nu mai existau, mai bine spus erau albe şi nu se vedea nimic altceva pe ele. Cei doi au numit acest fapt ca fiind unul PARANORMAL.

Practica de a “deschide cartea” este considerată mare păcat pentru Biserica Ortodoxă. Sursă articol.

loading...

Părintele Ilarion Argatu – Despre deschiderea cărţii