UK vrea să ofere alocații mai mici copiilor români

Premierul britanic David Cameron, vrea să ofere alocații mai mici copiilor din România și Bulgaria. Acesta vrea să le plătească alocații echivalente a celor din țara de unde provin. Însuși președintele României, Klaus Iohannis a făcut o serie de declarații referitor la diminuarea drepturilor și a beneficiilor sociale ale românilor care muncesc și trăiesc în Marea Britanie. Marea Britanie se plânge că muncitorii care provin din centrul și estul Europei își lasă copiii în țările lor natale dar vin la muncă în Regatul Unit şi continuă să le încaseaze alocațiile.

Președintele a declarat că nu trebuie să le fie refuzată libertatea de circulație și de muncă, fiind un drept fundamental pe care trebuie să-l aibă orice cetățean european care dorește să lucreze într-o ţară din UE şi acest drept nu trebuie încălcat cu bună știință. Cameron vine cu propunerea ca alocația să fie stabilită la nivelul cuanumului celei din țara în care, de fapt, locuiește copilul. Propunerile vor fi discutate de șefii de stat sau de guvern, la summit-ul din 18-19 februarie. Pentru a fi aprobate, va fi nevoie de unanimitate. Guvernul britanic este acuzat de discriminare de câteva dintre statele din UE.

Londra vrea sa reducă drastic cererile de alocații din țări ca România sau Bulgaria pentru copiii care nu trăiesc în Marea Britanie, dar ai căror părinți sau părinte, român sau bulgar, care  lucrează în această țară să nu mai încaseze alocaţiile de “tip britanic”, care s-au triplat în ultimii cinci ani, de la 154 de alocații la 446.. Un număr total de 687 de copii din România și Bulgaria, primesc în prezent alocații britanice, în valoare de 655.000 de lire pe an, potrivit jurnaliștilor de la The Daily Express.

Regatul Unit cere Uniunii Europene, să fie de acord cu reducerea ajutoarelor sociale, în caz contrat se va lua în considerare ieșirea din Uniunea Europeană. Sursa stire Sursa foto

loading...