ANGLIA e hotărâtă să taie ajutoarele sociale pentru ROMÂNI, Iohannis şi Cioloş au ACCEPTAT!

Iohannis şi Cioloş sunt DE ACORD! Toţi ROMÂNII din Anglia vor lua mai puţini bani din ajutoarele sociale oferite de Marea Britanie. Cei mai importanţi oameni care sunt la conducerea României, președintele Iohannis şi prim-ministrul Dacian Cioloș, au declarat că sunt de acord cu măsurile de austeritate ce urmează a fi impuse țărilor din estul Europei de executivul din Marea Britanie. Marea Britanie atacă dur politica Uniunii Europene şi promite ieşirea din această mare familie dacă nu se va cădea de acord asupra micşorării alocaţiilor şi ajuotarelor sociale la nivelul cuantumului ţărilor de unde provin cei care care le încaseză.

În contextul în care în România alocaţia copiilor este de 84 de euro, copiii românilor aflaţi la muncă în UK, vor încasa doar 19 euro, sumă egală cu cea din ţară natală. Prim-ministrul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu Jean-Claude Junker, unde a discutat “spinoasa” problemă, denumită pompos clauză de salvgardare, după care a declarat că propunerea Comisiei Europene reprezintă pentru România un punct de plecare în abordarea corectă a problemei ajutoarelor sociale acordate muncitorilor români.

Premierul român, Dacian Cioloş a mai arătat că “interesul României este ca aceste măsuri să fie aplicate acolo unde este neaparată nevoie, dar mai ales să se instituie o austeritate temporară care să nu afecteze viața socială”. În privinţa alocaţiilor copiilor, Cioloș a cerut ca aceste diminuări să nu se aplice celor care sunt deja stabiliți în Anglia, ci doar celor care vor veni de acum înainte la muncă în Marea Britanie, scrie gazetaromaneasca.com

Cu toate că preşedintele Klaus Iohannis a cerut ca mecanismul de salvgardare să fie nediscriminatoriu, în viziunea activistului român Paul Suciu stabilit în Londra este evident, că, politicieni români au vândut românii din UK ca pe niște animale. El a declarat pe pagina lui de facebook, că acest accept tacit va aduce bani cămărilei din țară care face jocul intereselor străine. O asemenea măsură de salvgardare poate fi posibilă dacă şefii ţărilor din Estul Europei cad de acord în privinţa apărării intereselor Regatului Unit. Sursă articol.

loading...