Primii refugiați vor ajunge în luna martie în România

Primii refugiați din cota obligatorie vor ajunge în luna martie în România.  Anunțul a fost făcut joi, la bilanțul Inspectoratului General pentru Imigrări. Prima cotă va fi de doar 15 persoane, care se află în Grecia și vor ajunge în țara noastră la începutul lui martie. Aceştia vor fi cazaţi în centrul pentru imigranți din București. Sunt aşteptate apoi alte 300 de persoane, dintr-un total de 7.000, impus de Consiliul JAI. Imigranții vor  veni din țări precum Siria, Afganistan, Irak sau Palestina.

Autoritățile din țara noastră în colaborare cu cele din străinătate, au început deja procedurile pentru a aduce 295 de refugiați. România poate găzdui aproape o mie de refugiați. După cum susțin  autoritățile,  se pregătesc pentru a face față unui val mult mai mare de cetățeni străini, potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Imigrări.

Anul trecut, s-au înregistrat aproape 1.300 de cereri de azil în România. În anul 2015, aproximativ 230 de persoane au primit statut de refugiat în țara noastră. Acum, autoritățile române verifica 160 de imigranți care se află cantonaţi în Italia, procedura ce se impune înainte de primirea lor de către ţara noastră. Pentru unii refugiați, România este doar o țară de tranzit și vor să plece în statele din vest dar sunt și imigranți care vor să-și întemeieze o familie aici sau să-și aducă familiile rămase la ei în țară.

Vor urma alte sute și mii de imigranți. România a acceptat deja aproape 7.000 de imigranți spre disperarea poporului român, mai ales după ce guvernul a aprobat ajutoare lunare gratuite pentru imigranți, sume care depășesc salariul minim net pe economie. Românii cred că odată cu venirea străinilor nu vor mai avea un loc de muncă sau li se vor tăia  ajutoarele sociale. Dacă Ungaria va face un gard la granița cu România, aceştia vor ajunge mai greu în vestul Europei. Sursa stire Sursa foto

loading...