Să nu uităm de decretul lui Ceaușescu – un decret criminal care a omorât peste 10000 de femei

Corpul meu,alegerea mea

Decretul lui Ceaușescu a omorât peste 10.000 de femei

Mamele și bunicile noastre știu foarte bine despre ce este vorba. Ele au aflat pe pielea lor ce înseamnă ca statul să se bage în viața lor privată, să le controleze viața intimă. Dar generațiile mai tinere se pare că au uitat. Nu trebuie să ne uităm istoria pentru că riscăm să se repete!

La peste 25 de ani de la revoluția din 1989 ne ataca drepturile de bază alți extremiști, și anume extremiștii religioși care fac anual marșuri impotriva femeilor (pe care le numesc în mod ipocrit “marșuri pentru viață”) și spală pe creier mulți oameni cu propaganda lor lacrimogenă bazată pe informații false. În 2012 au reușit chiar să propună un proiect de lege abuziv care ar fi creat niște probleme inutile femeilor care au nevoie de o întrerupere de sarcină.

Nu este nici o diferență între gândirea lui Ceaușescu și gândirea acestor extremiști religioși. Extremiștii religioși ar interzice și dreptul la avort dar și metodele contraceptive dacă ar putea, pentru ca ei consideră femeile doar niște incubatoare fără voință proprie care au datoria să facă cât mai mulți copii pentru stat, respectiv pentru biserică.

Vă invit să urmăriți documentarul de mai jos. Să nu uităm istoria și să nu permitem ca acest abuz să se mai repete vreodată!

loading...

Sursă foto