Directivă Europeană! TEST DUR pentru Reînnoirea Permisului de Conducere.

Uniunea Europeană vrea să impună o nouă Directivă pentru toate statele membre. Este vorba de o lege prin care se cere ca fiecare şofer să facă un test ce trebuie trecut cu brio în cazul în care este nevoie de eliberarea unui nou carnet de conducere. În conformitate cu noile reguli impuse de Uniunea Europeană, autoritățile nu vor mai elibera sau reînnoi permisul de conducere candidaților sau conducătorilor, fără obținerea unui aviz autorizat care să ateste dacă suferă de sindrom de apnee moderată sau severă în somn.

specimen_dl_2008_a

Afecţiunea sindromul de apnee moderată în somn de tip obstructiv se referă la existența a cel puțin 30 de episoade de apnee și hipoapnee într-o oră, ambele fiind asociate cu somnolență diurnă excesivă, fapt ce ar afecta 100% conducerea unui autovehicul sau mijloc de transport rutier.

Toţi candidații sau conducătorii auto pentru care există suspiciuni de sindrom de apnee moderată sau severă în somn, vor fi nevoiți să treacă de o consultație medicală foarte importantă pentru obținerea unui aviz autorizat, înainte de eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere. Cei care nu obţin avizul medical favorabil, nu vor mai avea dreptul să conducă pe drumurile publice. Sursă articol.