Laura Codruța Kovesi, propusă din nou la șefia DNA.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va fi propus pentru un nou mandat la șefia Direcției Naționala Anticorupție de către Ministrul Justiției. Arestările pe bandă rulantă a 100 de primari și șefi de consilii județene, au convins-o pe ministra tehnocrată de la justiție, Raluca Prună, să o propună pe Kovesi pentru un nou mandat la DNA.  Ultimul cuvânt îl va avea președintele Iohannis, dacă va fi reînvestită. Raluca Prună a precizat că va “demara imediat” procedura și va trimite “aşa cum se cuvine, o scrisoare la CSM”, primul pas în acest sens.

“Înțeleg să iau act de performanta susținută a DNA și să aplic dispozițiile legii, prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA”, a declarat joi ministrul Justiției, Raluca Prună. Declarația ministrului vine după ce președintele Klaus Iohannis a spus la postul public de televiziune că „rezultatele obținute de DNA cu siguranță ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării” în funcție a Laurei Codruța Kovesi. Mandatul Laurei Codruța Kovesi la conducerea Direcției Naționale Anticorupție expiră în luna mai a acestui an și mai poate fi reinvestită doar o singură data.

În urma cu 3 ani, Laura Codruța Kovesi a fost propusă de premierul de atunci Victor Ponta, pentru șefia DNA și potrivit Ministrului de Justiție, au fost 3 ani încununați cu succes. Cifrele din raport sunt elocvente, şi elaborate în cadrul mecanismului de cooperare și verificare, iar încrederea cetățenilor în lupta anticorupție este din ce în ce mai mare. Raluca Prună a mai spus că, nu va urma un concurs aşa cum se întâmplă la Parchetul General pentru stabilirea unui nou șef, ci va fi pur și simplu va fi vorba despre o propunere a ministrului Justiției.  Sursa stire Sursa foto

loading...