Ce se ȋntȃmplӑ dupӑ moarte? Iatӑ ce spun muribunzii!

viata după moarte

Patricia Pearson, o junalistӑ canadianӑ pasionatӑ de paranormal,  a pornit o investigație care a durat 5 ani pentru a afla ce se ȋntȃmplӑ dupӑ moarte. Ȋn urma acestei investigații ea a scris cartea “Deschizȃnd ușa Raiului: Investigații pe teme de viațӑ, moarte și viața de apoi” . Aceastӑ curiozitate a ei a fost determinatӑ de decesul unor persoane apropriate, care a marcat-o.

Ȋn acești 5 ani ea a intervievat zeci de oameni care au lucrat cu bolnavi  ȋn stare terminalӑ. Printre curiozitӑțile pe care le-a descoperit a fost faptul cӑ oamenii știu exact care este destinația lor și cȃnd vor ajunge acolo, primul semn apare cu 72 de ore ȋnainte de moarte  și  faptul cӑ rudele sau prietenii decedați se ȋntorc.

Se pare cӑ muribunzii, cu 72 de ore ȋnante de trecerea ȋn neființӑ ȋncep sӑ vorbeascӑ despre cӑlӑtoria lor spre luminӑ, exprimȃndu-se ȋn metafore. Patricia povestește cӑ atunci cȃnd sora ei era pe patul de moarte din cauza cancerului la sȃn ea a spus :”Nu știu cum sӑ plec” și a mai adӑugat cӑ ar avea nevoie sӑ fie ajutatӑ la zbor.

Maggie Callnan, o asistentӑ cu care a stat de vorbӑ jurnalista, i-a relatat cazurile unor pacienți care o rugau sӑ ȋi ajute sӑ plece la o anumitӑ destinație. De exemplu, un bӑrbat bolnav de cancer pancreatic, a ȋntrebat-o pe asistentӑ dacӑ soția lui a ȋnțeles tot ce trebuie ȋn legӑtura cu biletul de cӑlӑtorie și pașaportul.

Karlis Osis şi Erlendur Haraldsson, cercetӑtori și profesori de psihologie la Universitatea de Islanda au analizat fenomenul, comparȃnd experiențele unor persoane muribunde din India și Statele Unite. Deși inițial fenomenul fusese pus pe seama medicamentelor, majoritatea pacienților conștienți cu o orӑ ȋnante de moarte, fie cӑ luaserӑ medicamente sau nu, au spus cӑ s-au ȋntȃlnit cu apropiații lor decedați. Ȋn unele cazuri, muribunzii ȋși vӑd apropiații decedați chiar dacӑ nu știu cӑ aceștia au decedat.

loading...

Celebra luminӑ de la capӑtul tunelului, pe care majoritatea persoanelor o descriu cam la fel, este perceputӑ de muribunzi ca un sentiment puternic de dragoste și de siguranțӑ. O doctorițӑ implicatӑ ȋntr-un accident aviatic, Yvonne Kason, a comparat aceastӑ luminӑ cu dragostea maternӑ, declarȃnd cӑ s-a simțit ca un bebeluș pe umӑrul mamei, ȋn siguranțӑ, ca și cum ar fi fost pierdutӑ și și-a regӑsit calea.

Curios este faptul cӑ, ȋn unele cazuri, aceastӑ luminӑ poate fi vӑzutӑ chiar și de cei vii. Joan Borysenko, o psiholoagӑ americanӑ, a povestit cum, la moartea mamei ei, și ea și fiul ei adolescent au vӑzut camera luminȃndu-se și spiritul bӑtrȃnei pӑrӑsindu-și corpul.

Se pare cӑ, ȋn unele cazuri, persoanele decedate le spun “adio” apropiaților rӑmaș ȋn viațӑ. Studiile spun cӑ 50% dintre oameni simt, la un moment dat, prezența persoanelor dragi decedate. Jurnalista Patricia Pearson a experimentat acest lucru. Ea povestește cum, ȋntr-o noapte din anul 2008, tatӑl ei a murit brusc, deși nu era bolnav. Katharine, sora ei, care se afla ȋn dormitorul ei, a simțit o prezențӑ și o mȃngȃiere pe cap, ȋnainte sӑ afle cӑ tatӑl ei murise.

Un bӑrbat intervievat de jurnalistӑ a povestit o ȋntȃmplare ciudatӑ din copilӑria sa. Ȋntr-o dimineațӑ și-a vӑzut tatӑl stȃnd la masӑ ca de obicei. Apoi a rӑmas perplex cȃnd mama lui i-a spus cӑ tatӑl sӑu murise ȋn timpul nopții iar imaginea tatӑlui a dispӑrut.

Medicii psihiatri sunt de pӑrere cӑ aceste fenomene se explicӑ prin halucinații provocate de durerea pierderii persoanelor dragi. Totuși nimeni nu poate explica de ce aceste halucinații pot apӑrea uneori chiar dacӑ persoana respectivӑ nu a aflat ȋncӑ de decesul persoanei dragi a cӑrei prezențӑ o simte.Sursă foto  Sursă articol