VESTE BUNĂ! Dacă eşti TÂNĂR, Guvernul îţi dă TEREN GRATUIT să-ţi faci CASĂ.

În sesiunea parlamentară de acum 13 ani, s-a votat o lege care cu greu a fost pusă în aplicare. Astăzi, legea se respectă şi îşi aşteaptă beneficiarii. Astfel, conform Legii nr. 15/2003, tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani potcere primăriilor din mediu rural de care aparțin alocarea gratuită a unei suprafețe de teren de până la 1.000 mp, pe care îşi pot construi o locuință proprietate personală.

De această facilitate beneficiază, o singură dată, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani și îndeplinesc următoarele condiții:

– au împlinit vârsta de 18 ani;
– la data depunerii cererii, precum și la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosință a unui teren, cât și în alte localități, scrie gazetadambovitei.ro.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul consiliului local al unității administrativ-teritoriale în care solicitantul își are domiciliul și va fi însoțită de următoarele documente:

– copie de pe certificatul de naștere;
– copie de pe actul de identitate;
– declarația solicitantului, pe propria răspundere, că nu deține sau că nu a deținut în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe;
– declarația părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban și de 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

Mai multe AICI. Sursă foto. Sursă articol.

3 Comments on VESTE BUNĂ! Dacă eşti TÂNĂR, Guvernul îţi dă TEREN GRATUIT să-ţi faci CASĂ.

  1. La fel si în vălenii de munte ph

  2. Nagy Alexandru // 27 februarie 2016 at 18:17 //

    Da am fost LA primarie si a zis CA nu mai au CE sa fac

  3. si daca iti spun ca legea e pamflat si toti din primarie au impartit partea ta de pamant cu rudele lor ? si daca iti spun ca am fost personal sa imi cer dreptu si mi-sa spus sa vin cu un avocat , ca defapt legea nu exista si ca totul depinde de votul unui consiliu din primaria respectiva… ciudat nu ? pot sa te indrum sa te interesezi chiar in orsova , jud mehedinti de aceaste benefici fantoma.

Comments are closed.