Mobilizare pe Facebook, la 4 luni de la tragedia din Colectiv.

Se împlinesc 4 luni de la tragedia din clubul Colectiv, care a îndoliat o țară întreagă. În memoria victimelor incendiului din București, mai multi tineri au demarat o acțiune pe Facebook, în urma căreia bucureștenii se vor strânge într-un număr cât mai mare, pentru a aduce un omagiu celor care au pierit în urma incendiului devastator din luna octombrie. Incendiul a lăsat răni adânci în sufletul românilor din toată țara.  Tragedia de la Colectiv mai este numita și renașterea tinerilor din România care consideră că au ceva de spus, ceva de schimbat în aceasta țară … toții au vrut să-și arate solidaritatea față de cei decedați, dar și cei ramași în spitale. Tragedia a emanat o “revoltă spontană”, cetăţenii ieşind în stradă pentru a realiza o schimbare în bine pe plan social si politic.

Oamenii cereau saă se facă dreptate, mai ales după ce s-a aflat neregulile din clubul care le-a curmat viața multora din cei prezenți. În urma tragediei din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv-București și-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții care au fost transferați în străinătate. După incendiul devastator, au fost internați în spitale din Capitală 147 de răniți.

În fiecare lună, în ziua de 30, oamenii se mobilizează și vin la locul tragediei pentru a se ruga, a aprinde lumânări și a depune flori, inițiativa fiind promovată pe rețeaua de socializare Facebook. Cum luna februarie are doar 29 de zile, tinerii s-au hotărât să se întâlnească în ziua de luni, în număr cât mai mare, cu flori, lumânări și mărțișoare, care să le fie oferite celor care au plecat mult prea devreme din această lume dar și pentru rudele lor rămase în viaţă.

Evenimentul se numește “Comemorare la 4 luni (de) Colectiv” și se va desfășura luni, în ultima zi a lunii februarie, între orele 17.00 – 20.00. Sursa stire   Sursa foto

loading...