Alerta cu E-coli în școli și grădinițe.

ALERTĂ MEDICALĂ în şcoli şi grădiniţe, din cauza bacteriei E.coli.

Ministrul Patriciu Achimaș Cadariu a anunțat sâmbătă, că specialiștii Ministerului Sănătății, pregătesc împreună cu reprezentanții Ministerului Educației, un set de măsuri și recomandări care va fi diseminat în toate unitățile de învăţământ prin inspectoratele școlare județene, în cel mai scurt timp. Măsurile de urgență se referă la normele de igienă personală și educație sanitară pentru a se evita infectarea copiilor cu temuta bacterie E-coli.

Anunțul a fost făcut după ce Ministerul Sănătății a declarat că, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost raportate Institutului Național de Sănătate Publică un număr de 12 de cazuri de boală diareică acută, fără SHU. Împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, vor să identifice cauzele de origine alimentară care au dus la îmbolnăvirile din ultima perioadă.

În incinta spitalului Marie Curie, ministrul Cadariu a făcut un apel la responsabilitate și din partea cadrelor medicale, punând accent pe cazurile de diaree severă cu complicații care trebuie să fie transferate către centrele specializate, așa cum este și Spitalul ”Marie Curie” din Capitală.

Pe de altă parte, a spus ministrul, Corpul de control al premierului și Corpul de control al ministrului Sănătății, desfășoară activități de verificare și în ce privește situația copilului adus în ziua de miercuri de la Mioveni la Spitalul “Marie Curie” unde anumite probleme de management “nu au funcționat”. Cadariu cere spitalului să pună la punct acest aspect ce ține de sănătatea cetățeanului.

Ministrul a mai declarat că părinții trebuie să înțeleagă cât de importantă este respectarea normelor de igienă și să fie atenți la prepararea mâncării, precizând că aproape 40 de copii sunt internați în spitalele din județul Argeș cu scaune diareice.   Sursa stire Sursa foto