S-a descoperit ADEVĂRUL! Vlad Ţepeş este salvatorul Europei şi a întregii creştinătăţi

De curând a apărut în ziarul Pravda, un articol ce relatează interviul realizat de jurnalistul Igor Bukker, avându-l ca invitat pe Aleksandr Radyevici Andreev, acesta fiind jurnalist, istoric, arhivist şi genealogist, dar şi un scriitor galonat, autor a unui număr semnificativ de cărţi de popularizare a istoriei, vândute în sute de mii de exemplare, în întreaga lume. Istoricul Aleksandr Radyevici Andreev a vorbit şi despre cartea pe care acum o scrie. Aceasta se numeşte ”Vreau România! Vlad Ţepeş Dracula, inamicul personal al Imperiului Otoman” şi este un elogiu adus marelui Domnitor.

Interviul realizat durează aproximativ 50 de minute şi doar o mica parte a fost reprodusă în paginile ziarului Pravda. În viitoarea lui carte, istoricul vorbeşte nu numai despre viaţa şi personalitatea marelui domnitor Vlad Ţepeş, ci şi despre contextul epocii în care a trăit şi a luptat acesta, cât şi despre istoria românilor de la începuturile ei, aceştia reprezentând începuturile civilizaţiei umane, leagănul ei fiind, potrivit celebrului istoric, chiar pe teritoriul României de azi. Ineditul cuvintelor scrise în viitoarea carte este acela că, primii germeni ai civilizaţiei au apărut, acum 8.000 de ani, chiar pe teritoriul României de azi, că aici ar fi apărut şi primul alfabet, cu mult înaite să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian, dar şi că aici ar fi fost descoperită invenţia “omenirii”, anume “roata” …

Din cele expuse în interviu se regăseşte şi explicaţia că vechii daci ar fi fost tot un fel de romani, că Dacia s-ar fi numit sau cel puţin ar fi trebuit să se numească, de fapt, tot Ţara Românească şi că numai românii ar fi numit-o Dacia. Cu toate acestea, istoricul ţine să precizeze că primele ”state româneşti” ar fi apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte de Burebista şi Decebal, că românii, cunoscuţi de autorii romani drept daci, i-ar fi bătut pe romani ”oricând au vrut şi de câte ori au avut ei chef”.

Este adusă în discuţie şi personalitatea, calităţile şi faptele de vitejie ale voievodului Vlad Ţepeş, care din interviu dat se observă că sunt destul de exagerate, ajungându-se până la hiperbolizarea lor. În opinia celui intervievat, voievodul român ar fi fost un om e stat, talia şi grandoarea ţarului Petru cel Mare, iar meritele sale în lupta antiotomană ar fi fost chiar mult mai importante şi impresionante decât ale celui ce a fost Iancu de Hunedoara, care ar fi fost numit Cavalerul Alb.

În interviul realizat de Aleksandr Andreev se distinge foarte clar faptul că, Vlad Ţepeş ar fi fost, nici mai mult, nici mai puţin, decât salvatorul Europei şi a întregii creştinătăţi în faţa pericolului armatei otomane, la fel cum şi românii, ca popor, ar fi avut acelaşi rol salvator pentru Europa, asemeni poporului rus, câteva secole mai târziu. Interviul îl puteţi urmări în videoclipul de mai jos. Sursă articol.

loading...