Sfârşitul LUMII sau ”Marea Ruptură a Universului” se va întâmpla cu SIGURANŢĂ, află când …

Problema sfârşitului LUMII este una destul de controversată în lumea cercetătorilor şi astronomilor. Totuşi, Universul va DISPĂREA într-o anumită zi. Oamenii de ştiinţă sunt convinşi 100% că Universul va dispărea în viitorul îndepărtat. Ceea ce este cel mai important, este stabilirea unuei perioade de timp în care Universul va mai fi funcţional aşa cum îl ştim noi. Speratnţa omenirii a venit de curând, iar conform celor declarate de specialişti, vom dispărea de-abia după ce vor trece mai bine de 2 miliarde de ani. În mediile ştiinţifice s-au vehiculat până acum două ipoteze referitoare la sfârşitul Universului.

sf_lumii

În prima teorie se vehicula că Universul se va extinde atât de mult, încât toate planetele se vor dezintegra. Imediat după lansarea acestei prime teorii, alţi oameni de ştiinta au demonstrat o altă teorie şi anume că, Universul îşi va mări dimensiunea până în momentul în care tot ceea ce îl compune se va distruge sub propria greutate. După ce a fost descoperită “materia întunecată” a apărut inevitabil şi o a treia teorie, având ca subiect dispariţia Universului, scriu cei de la descopera.ro

“Până acum, credeam că acesta fie se va distruge sub propria greutate, fie se va extinde la infinit, producând dezintegrarea planetelor care îl compun. Noi propunem o nouă variantă – Marea Ruptură a Universului “, a declarat Robert Caldwell, cercetător în cadrul Dartmouth College din Hanover, SUA.

În conformitate cu noua teorie, în timp, Universul se extinde cu o viteză tot mai mare, accelerarea fiind produsă prin acţiunea materiei întunecate.
Astfel, dacă întreaga cantitate de materie întunecată din Univers se măreşte în mod constant, atunci expansiunea lui va deveni atât de rapidă, până când se va produce distrugerea întregii sale compoziţii.

Dacă până în acest moment se credea că sfârşitul Universului va avea loc peste circa 22 de miliarde de ani, noile informaţii apărute în lumea ştiinţifică aduce o scădere a duratei de viaţă a UNIVERSULUI.

loading...

“Credem că timpul limită nu poate fi mai mic de 1,2 ori faţă de vârsta totală a Universului. Conform celor arătate mai sus, putem spune că sfârşitul acestuia va avea loc peste 2,8 miliarde de ani”, mai susţin astronomii americani.

Sursă articol.