Alerta NATO: Teroriști ascunși printre imigranții din Europa.

NATO cere Uniunii Europene să fie vigilentă la imigranți pentru că, organizațiile islamiste ar putea infiltra militanți islamiști, teroriști care se pot da drept imigranți și pot fi un real pericol pentru țările din UE. Șeful NATO cere identificarea unor soluții care să răspundă ambelor provocări şi gestionarea situației imigranților. În același timp, acesta mai cere blocarea accesului luptătorilor jihadişti pe teritoriul Europei. Peste 350.000 de refugiați au ajuns anul acesta în Europa. Un jihadist din organizația Statul Islamic a declarat ziariștilor de la Sunday Express că peste 4.000 de teroriști au pătruns în Europa, în calitate de refugiat.

Generalul Philip Breedlove, comandantul forțelor NATO a declarat că implicarea militară a Rusiei în războiul din Siria, în urmă cu șase luni, a “exacerbat puternic problema oamenilor care fug de războiul civil care de mulți ani face victime în aceasta țară. Generalul acuza Moscova dar și pe regimul președintelui sirian Bashar al-Assad că folosesc migrarea ca pe o armă, cu scopul de a copleși structurile de susținere a refugiaților și de a desființa UE.

“O criminalitate, teroriștii și întoarcerea luptătorilor (jihadişti) străini (în țările de origine) fac parte zilnic, în mod clar, din valul de refugiați către Europa”, a declarat Philip Breedlove în fața membrilor Comisiei Apărării din cadrul Senatului American.

Alte surse din parte NATO au declarat că, patru mii de jihadişti din Statul Islamic au ajuns în Europa după ce s-au strecurat printre refugiați şi sunt gata să acționeze oricând. Se pare că printre aceștia să se afle și Ahmad Abdul Alhazha, comandantul uneia dintre cele mai mari rețele teroriste musulmane.

Venirea refugiaților pe continentul european și distribuirea lor, a împărțit Uniunea Europeană în două tabere, ce treptat ar putea duce la dizolvarea ei. Europa se confruntă cu cel mai mare aflux de imigranți după cel de-al doilea război mondial. Sursa stire Sursa foto

loading...