Extraterestrii mai aproape de noi decat credeam?

extraterestru

Unde ar putea fi extraterestrii?

Conform space.com populatiile avansate ar fi putut aparea in urma cu aproximativ 100 de miliarde de ani.

Specialistii Centrului pentru Astrofizică Harvard-Smithsonian sustin ca civilizatiile extraterestre ar putea fi adapostite in grupuri complexe de stele.  Aceste medii de viata sunt cunoscute sub numele de clustere globulare. Oamenii de stiinta au considerat pana de curand ca aceste formatiuni cosmice nu sunt propice vietii insa noi studii incearca sa demonstreze contrariul.

Clusterele globulare sunt grupuri complexe de stele. Ele se afla la aproximativ 100 de milioane de ani lumina fata de Pamant si au o varsta de aproximativ 10 miliarde de ani. Mai exact, ele dateaza din primele faze de existenta ale Caii Lactee. Oamenii de stiinta americani presupun ca pe teritoriul  clusterelor globulare s-ar fi dezvoltat civilizatii avansate. Ei au ajuns la aceasta concluzie datorita vechimii lor.

Totusi aceste clustere au o densitate foarte mare, ceea ce ar putea fi o piedica pentru popularea lor.

Cu cat un corp ceresc se apropie mai mult de un altul, efectele gravitatiei acestuia va determina respingerea celuilalt de pe orbita sa. De exemplu, cea mai apropiata stea fata de Soare  se afla la o distanta de 4 ani lumina. Cluterele globulare sunt de 20 de ori mai apropiate intre ele.

loading...

Vechimea acestor grupuri de stele ar putea constitui un avantaj pentru popularea lor in trecut, conform cercetatorilor. Ei considera ca aici au trait in trecut civilizatii avansate.

 Cercetatorii considera ca in urma dezintegrarii unor stele atat de vechi ca cele studiate s-au putut forma altele noi.  Impactul a lasat pe suprafat acestora cantitati de apa. Pentru a mentine intacte zonele cu apa de pe suprafata lor, acestea au cautat , in timp, sa orbiteze in jurul unor planete. De aceea, cercetatorii au tras concluzia ca apa aceasta ar fi determinat aparitia unor forme de viata si ca aceste forme de viata au ajuns la un nivel de civilizatie foarte avansat.

Astronomi americani cauta planetele in jurul carora ar fi putut orbita aceste stele. Specialistii cred ca viata pe suprafata clusterelor globulare  a aparut cu mult inaintea vietii pe Pamant. Primele forme de viata pe planeta noastra se crede ca au aparut in urma cu aproximativ 3,5 miliarde de ani.  Deoarece stelele au o varsta mult mai inaintata decat Pamantul, cercetatorii considera  ca viata extraterestra a aparut cu mult inaintea Pamantului.

Sursa articol Sursa foto