Veste BUNĂ pentru Românii din STRĂINĂTATE! Ce se va ÎNTÂMPLA cu PENSIILE lor?

Majoritatea românilor care au plecat în străinătate vor beneficia de PENSIE COMUNITARĂ. Este bine ştiu că, acest drept va intra în vigoare în momentul în care cei care au muncit legal vor ajunge la limita de vârstă. Cei care au lucrat cel puţin un an peste graniţă cu acte în regulă pot să solicite pensie de la statul respectiv pentru perioada lucrată, dacă îndeplinesc toate condiţiile de pensionare din ţara respectivă şi din ţara de origine. Veniturile din pensia din străinătate li se plătesc de statul în care au lucrat şi se pot transfera în România în lei, la cursul BNR din ziua plăţii.

pensie
Iată cum poate să procedeze o persoană care vrea să-i fie luaţi în calculul vechimii şi anii lucraţi în străinătate, dar şi cei din ţară. Toţi cei care muncesc legal în străinătate se gândesc cu siguranţă şi la vârsta pensionării, iar majoritatea îşi fac planuri ce vor face cu o pensie destul de mare pe care să o cheltuie în România.

Cum ei au lucrat în două sau chiar mai multe state, atunci şi pensia lor va fi una comunitară, adică plătită de mai multe state, anunţă all4romania.eu. Persoanele care muncesc în străinătate pot să îşi depună dosarul de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) din judeţul în care au domiciliul la data la care întrunesc condiţiile legislative din România pentru a ieşi la pensie. Sursă articol.

loading...