În câțiva ani roboții vor înlocui forța de muncă.

Trăim într-o lume digitală care ne acaparează zi de zi iar specialiștii în IT ne asigură că peste câțiva ani roboții vor înlocui cu succes forța de muncă. Companiile Cisco și Brinel sunt de părere că roboții vor fi mai puțin costisitori, cu 20% din mai puţin decât costurile unei afaceri, însă atacurile cibernetice vor fi mult mai dure și complexe de decriptat. Deja multe locuri de muncă au fost înlocuite de roboți, în diverse industrii. Capacitățile mașinilor se îmbunătățesc văzând cu ochii și vor continua să se îmbunătățească. În schimb pentru unii scepticii este un lucru îngrijorător, pentru că vom ajunge sclavii roboților.

În 2015, la nivel global, au fost descărcate peste 180 de miliarde de aplicații mobile. Până în 2020, vor fi conectate la internet 50 de miliarde de dispozitive, la o populație de 9 miliarde de oameni, acest fapt se apropie cât mai mult de o lume robotizată.

Robert J. Gordon de la Northwestern University şi Tyler Cowen (George Mason University) consideră că între anii 1995-2004, s-a observat o creștere a productivității datorată îmbunătățirilor tehnologice, doar că această creștere a stagnat ulterior și este de părere că sistemele automate nu pot prelua chiar totul, însușirile omenești vor rămâne mereu valoroase și indispensabile.

În cadrul raportului The Future of Jobs, cei de la WEF au ajuns la o concluzia îngrijorătoare. Peste 5 milioane de locuri de muncă vor fi pierdute în fața roboților până în 2020. Mai grav este că, din ce în ce mai multe persoane vor rămâne fără locuri de muncă, aşa cum vedem în filmele SF, unde mașinăriile fac totul ce până astăzi era făcut de mâna omului. Din ce în ce mai mulți oameni pierd lupta cu mașinile care, sunt din ce în ce mai performante, considerând că ritmul automatizării s-a accelerat în ultimul timp. Sursa stire Sursa foto

loading...