Un refugiat primește mai mulți bani decât un pensionar român.

Refugiații care vor ajunge în țara noastră, vor primi în fiecare lună bani pentru chirie, întreținere, haine și mâncare. Săptămâna trecută, Guvernul a stabilit și ce sume se vor aloca fiecărui solicitanți de azil. Imigranții vor beneficia de asistență materială pentru închirierea unei locuințe, în valoare de 450 lei lunar de persoana dar și pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere, în valoare de 120 lei de persoană pentru sezonul cald și 155 de persoană pentru sezonul rece.

Chiria unei locuințe pentru un refugiat musulman scade cu 30% în cazul familiilor cu doi membri și cu 40% în cazul familiilor cu trei membri. Exista posibilitatea ca suma acordată de statul român unui solicitant de azil, lipsit de mijloace materiale de întreținere să fie mult mai mare decât se știe. În plus refugiații care vor solicita azil, vor primi în fiecare lună câte 300 de lei bani pentru mâncare și 180 de lei bani de cheltuială. Până în prezent imigranții care solicitau azil în România, primeau maxim 90 de lei pentru hrana și 18 lei lunar bani de buzunar.

Suma de bani pe care un refugiat o primește, poate ajunge până la 1000 de lei, bani oferiți de către statul român, mai mulți bani decât primește un pensionar. În România există 5,332 milioane de pensionari. Dintre ei, aproximativ 5 milioane au pensia sub 1.000 de lei. Sumele de bani pe care imigranții le vor primi îi fac pe cetățenii români să se simtă discriminați la ei în țară, mai ales că, pensia medie în România este de aproximativ de 900 de lei.

O parte din români vor să refuze să mai plătească impozite, deoarece statul i-a pus pe cetățeni pe locul al doilea. Ei consideră că bugetul pus la dispoziția imigranților este unul destul de mare și ar trebui să fie ajutați cetățenii români care au boli grave sau persoane cu dizabilități  și apoi să ofere sprijin refugiaților. Sursa stire Sursa foto

loading...