Senzațional! O vietnameză a născut gemeni cu tați diferiți.

Un caz extrem de rar a fost descoperit în Vietnam de autorități. Este vorba despre o pereche de gemeni care nu prezentau trăsături comune și despre care s-a confirmat că au tați diferiți. Acest lucru s-a descoperit în urma unui test ADN,  într-un laborator din Hanoi, la cererea părinților a căror identitate nu a fost dezvăluită.

Acest fenomen este extrem de rar și se produce în momentul în care femeia elimină, în timpul ciclului menstrual, două ovule în loc de unul, așa cum ar fi normal. În cazul acestei femei, ovulele au fost fecundate de bărbați diferiți, la intervale de timp diferite. Se estimează că în întreaga lume există numai zece perechi de gemeni identificați ca fiind născuți din tați diferiți.  Fenomenul este numit de medici superfetaţie.

“Centrul nostru de analize genetice a efectuat testele și a constatat că acești gemeni au avut doi tați diferiți”, a declarat Le Dinh Luong, președintele Asociației de Genetică din Vietnam, care lucrează sub egida Ministerului Sănătății.

Cotidianul național Tuoi Tre, a raportat acest caz la începutul acestei luni, declarând că tatăl oficial al gemenilor a cerut nerăbdător să verifice dacă el este tatăl biologic al ambilor copii născuți de soția sa, dintre care unul părea să nu aibă asemănări cu niciunul din membrii familiei. În urma testelor ADN s-a descoperit că el era tatăl numai al unuia dintre cei doi gemeni, iar soția sa era mama biologică a ambilor copii.

Un alt caz similar s-a petrecut  în 2009,  când o  femeie din SUA, Mia Washington, a recunoscut că a avut o aventură atunci când a rămas însărcinată, ea fiind mama a doi copii gemeni care care nu au același tată. Pe lângă aceste doua cazuri mai sunt altele două cunoscute, unul în New Jersey (SUA), iar celalalt în Turcia. Sursa stire Sursa foto

loading...