VESTE bună de la GUVERN! Toţi ROMÂNII vor avea SALARIILE mai MARI

Problema salariilor la români este un subiect ce cu greu s-a urnit din loc. Guvernul Ponta, fără să-l laud, a făcut ce nu a realizat alte guverne în zeci de ani de zile. A mărit salariile de 2 ori în fiecare an, folosind o strategie acceptată şi de forurile monetare mondiale. Acest lucru a dus la un consum mai mare pentru românii de rând şi o creştere a vânzărilor, care a făcut ca taxele la bugetul de stat să fie mai bine colectate. Astfel, se spune că fostul premier Ponta, a lăsat o moştenire guvernului Cioloş, iar aceştia aflându-se într-un an electoral, nu au avut curajul să renunţe la ea, ba din contra, continuă să o aplice chiar dacă prin unele locuri se mai fac modificări “personalizate” tehnocratic.

Toţi muncitorii români, ar trebui să aibă o nouă lege a salarizării, care să intre în vigoare de la 1 Mai, după ce Guvernul a înaintat un proiect de lege în acest sens.

Cu ce sumă vor creşte însă lefurile, cel puţin în sectorul bugetar?

Din câte ştie, salariul minim pe economie este acum 1.050 de lei şi va ajunge egal cu plafonul care exista până acum pentru salarizarea persoanelor cu studii superioare, adică la o sumă de 1.250 de lei.

Ministerul Muncii a precizat că “raportul ce va fi definit în noua lege a salarizării va fi de 1 la 18” – adică cel mai mare salariu bugetar va fi de 18 ori salariul minim. Astfel, preşedintele, şefii Camerelor, premierul şi preşedintele ÎCCJ, angajaţii statului cu cele mai mari salarii, vor ajunge să câştige 21.600 de lei pe lună. Pentru şeful statului, creşterea ar fi de 120%.

loading...

„Suntem în momentul de față în situația de a calcula anumite scenarii, împreună cu Ministerul de Finanțe. Imediat vom intra în dialog, ca și până acum, cu partenerii noștri sociali, dar ne vom consulta și cu ceilalți colegi ai noștri din Guvern care gestionează domeniile din sectorul bugetar”, a explicat ministrul.

Dacă totul merge bine, cu siguranţă aceasta va fi ultima modificare a grilei de salarizare, ceea ce este un lucru îmbucurător pentru toţi cei care muncesc în România. Sursă articol.