Povestea ULUITOARE a “FETEI DALMAŢIAN”

Tănăra este din Carolina de Nord, America şi se numeşte Ciera Swaringen. Aceasta suferă de o boală rară care afectează o persoană din jumatate de milion şi s-a născut cu corpul acoperit de pete. Presa americana a poreclit-o “fetiţa-dalmaţian”, iar astăzi este o domnişoară ca oricare alta, dacă facem abstracţie de faptul că are pe piele o multitudine de aliniţe. Viaţa ei nu a fost una tocmai “plăcută”, fiind mereu în centrul ironiilor colegilor de la şcoală iar aceştia făceau mereu mişto de ea, o batjocoreau şi o marginalizau.

Odată cu trecerea timpului, Ciera a învăţat să-şi accepte “defectele”, după care a trecut peste răutăţi şi umilinţe şi a învaţat din nou să zambeasca atunci când se priveşte in oglinda, chiar dacă pielea ei este acoperită de mii de “aluniţe” care o fac deosebită de ceilalţi din jur.

fata mare

“Şi acum, la vârsta asta (n.r. 19 ani) aud multe răutăţi. “Eşti murdară, du-te şi tu şi spală-te’, îmi zic unii. Cei mai răi sunt copiii şi adolescenţii. Dar eu sunt mândră că sunt diferită. Toţi avem ceva aparte. Ar trebui să învăţăm să ne simţim bine în pielea noastră”, spune Ciera Swaringen, tânăra din Carolina de Nord.

“Lumea din oraş s-a obişnuit cu mine, nu se mai mira nimeni când mă vede. E mai dificil când mă duc în alte oraşe”, declară tânăra vânzătoare de pantofi.

“Cand eram mică, mama mă încuraja şi îmi spunea că petele de pe pielea mea sunt urmele lăsate de sărutările îngerilor”, îşi aminteşte fata.

Cu toate că miile de aluniţe de pe corpul ei nu îi provoacă suferinţă, aceasta este mereu în atenţia unui medic specialist, care îi aduce aminte de fiecare dată că niciodată “aluniţele” nu-i vor pune viaţa în pericol. Sursă articol.

loading...