De reținut. De ce literele “F” și “J” de pe fiecare tastatură au denivelări?!

Tehnologia s-a dezvoltat uimitor de mult de-a lungul timpului, însă asupra tastaturilor au fost făcute puține modificări, cu toate că sunt aproape neschimbate. În plus, în ciuda îmbunătățirilor constante ale dispozitivelor de care ne folosim zilnic, pentru a naviga pe internet, unele lucruri au rămas aproape  la fel ca în ziua când au fost invente.

Fiecare dintre noi ne-am întrebat care e menirea acestor denivelări și cu ce ne ajuta la scriere sau la folosirea PC-ului ori a laptopului, o marea dilemă care ne-a pus mereu pe gânduri. Scopul acestor denivelări care se afla pe tastele “F” și “J” este pentru creșterea vitezei de scriere. În momentul în care te așezi în fața tastaturii, degetele arătătoare trebuie să fie deasupra tastelor F și J iar celalalt degete deasupra literelor A, S, D și respectiv K, L. Astfel, este încurajată tastarea cu toate degetele, iar toate literele alfabetului sunt la o întindere de deget.

Unii dintre noi am fi tentați să spunem că sunt folositoare la laptopuri, ca ecranul să nu se atingă de întreaga suprafață a tastelor. Pe când alții susțin că sunt  semne distinctive pentru orbi care să îi ajute să tasteze. Dar orbii nu pot scrie doar cu două taste, deci răspunsul este greșit. Această metodă de scriere încurajează tastarea cu două degete, o practică ce sporește rapiditatea de scriere după cum susține cotidianului The Independent.

Cele mai folosite tastaturi pe plan mondial sunt cele de tip QWERTY. Un alt tip de tastaturi este tipul QWERTZ. Denumirile vin de la primele şase taste de pe rândul al treilea. Tipul QWERTY se folosește mai ales în ţările anglofone, iar celelalte folosesc mai ales tipul QWERTZ.

Tastatura este probabil cel mai vechi dispozitiv de intrare din structura computerelor moderne, ea fiind inventată încă înainte de apariția monitoarelor și a mouse-ului. Sursa stire  Sursa foto

loading...