A vrut să-și renoveze casa dar ce a găsit în beciul casei la șocat.

În 1963, un bărbat din orașul Derinkuyu, Turcia, a vrut să-și renoveze casa și a pus mâna pe un târnăcop și a început să demoleze un perete din beci. La un moment dat, a văzut cum în spatele zidului de beton se deschide o galerie. Bărbatul a continuat să sape și mai mult ca să descopere misterul din beciul casei sale. În timpul săpăturilor bărbatul a dat peste un labirint imens și a anunțat autoritățile.

Echipa de cercetători sosită la fața locului a început să studieze locul și au constatat că labirintul avea o vechime de peste 3.000 de ani. Acel labirint era alcătuit din numeroase străzi, care formau un întreg oraș. După zile întregi de dezbateri, aceștia au ajuns la concluzia că labirintul este de fapt, un imens oraș subteran despre care se presupune că ar fi adăpostit în jur de 20.000 de locuitori. Astfel au apărut diferite teorii. Prima ar fi că orașul a fost folosit de creștini pentru a se ascunde când erau prigoniți.

Alta ar fi că orașul a fost construit acum 4.000 de ani de hititi. O altă variantă este aceea că, orașul subteran avea rolul de a-i proteja pe localnici de furia naturii. După mai mulţi ani s-au găsit guri de ventilație săpate în stâncă, zone rezidențiale, grajduri pentru animale, bucătării prevăzute cu cuptoare imense, crame, hambare, şi câteva încăperi care serveau drept școli, magazine, biserici și cimitire.

Conform cotidianului Die Welt, an de an, mii de turiști vin în zonă pentru a parcurge tunelurile care duc spre orașul îngropat sub pământ. A devenit o atracție turistică atât pentru turci cât și pentru străini.

În 2012, tot într-un oraș turcesc, Cappadocia, în urma unor demolări, muncitorii au găsit un alt oraș subteran, vechi de mai bine de 5000 de ani și mult mai mare decât cel din Derinkuyu.  Sursa stire  Sursa foto

loading...