De RÂSUL LUMII! 7 cetăţeni şi-au asfaltat singuri drumul, acum sunt pasibili de ÎNCHISOARE

Este incredibil prin ce coşmar al vieţii lor pot trece 7 cetăţeni ai unei comune dinj judeţul Iaşi. Într-o comunnă plină de gropi, unde majoritatea îşi rupeau maşinile proprietate personală, s-a luat o hotărâre INEDITĂ. În frunte cu primarul comunei, cetăţeni au cumpărat ciment de 600 lei şi într-o zi s-au pus pe treabă şi au astupat gropile din asfalt care le provocau pagube imense autoturismelor. Acum, pentru că nu aveau autorizaţie, cei de la Drumurile Judeţene i-au reclamat, iar parchetul a dispus trimiterea lor în judecată. Culmea este că gospodarii au lucrat atât de bine, încât deşi au trecut 4 ani de zile de la astuparea gropilor, acestea n-au mai aparut.

Urmăriţi relatarea interviului luat de echipa cerlor de la postul de televiziune protv.ro

Muncitor: „Într-o zi am pus de dimineaţă până la amiază, până ce a început să plouă şi până au venit ei cu poliţia. În loc să vină să ne ajute, au chemat poliţia şi ne-am oprit”

După organele de poliţie, au aparut şi inginerii de la Drumurile Judeţene care i-au acuzat pe muncitorii de ocazie că nu au şef de şantier, autorizaţie şi nu foloseau mixtură asfaltică ci doar ciment. Din aceste motive, plângerile au ajuns, mai departe, la procurori.

Costel Năstase, fost primar: Nu se mai putea circula! Acum arată bine drumul după ce am betonat noi…

Reporter: Cât aţi cheltuit? 5-6 milioane lei vechi. Dacă ne lăsa să ne facem treaba sigur era altceva…

Fostul primar spune că a hotărât să asfalteze singur după ce ar fi cerut ajutorul Direcţiei de Drumuri Judeţene dar nu a primit niciun răspuns timp de un an de zile. Acum omul este acuzat de abuz în serviciu iar ceilalţi de complicitate.

Şofer: Cred că cel care nu face nimic este mai vinovat decât cel care face ceva…

Daniel Minciună, director la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Iaşi a declarat: “În principiu nu este voie să intervii, e proprietatea Consiliului Judeţean şi nu a cetăţenilor. Mie imi pare rău ca s-a ajuns aici.

Liviu Bran, avocat: Aici avem un gol de lege, administratorul este cel care săvârşeşte un abuz în serviciu, este obligat să întreţină drumurile şi poate invoca doar forţa majoră pentru a nu întreţine drumurile, nu lipsa fondurilor. Abuzul este clar săvârşit de ordonatorul de credinte de la Consiliul Judeţean. Toţi cei implicaţi riscă o amendă consistentă sau chiar 6 luni de închisoare. Sursă foto.

Dacă doriţi să vizionaţi interviul video, puteţi face asta aici pe stirileprotv.ro