Cronica tunelurilor subterane ce leagă România de Turcia.

Încă dinainte de primul război mondial s-au descoperit tuneluri sub Marea Neagră, care se presupune că leagă România de Turcia. Aceste căi de acces, au și câteva atestate precum o cronică scrisă înainte de primul război mondial, unde se precizează că țăranii dobrogeni creșteau oi și le transportau prin aceste tuneluri lungi de mii de kilometri, pentru a le vinde în Turcia. Înainte de marele război, dobrogenii creșteau mii de oi pentru a face negoț cu Imperiu Otoman. În cronică scrie că, aceștia câștigau bani buni din exportul de oi care nu se realiza pe uscat sau pe apă ci prin tuneluri de sub Marea Neagră.

Nu se poate spune cu exactitate cine a construit aceste doua tuneluri și nici motivul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră. În perioada comunistă, mai precis în anii ’80, soldații care erau concentrați la muncă pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, au descoperit întâmplător o altă gură de acces ale tunelurilor. Aceasta se află într-un cimitir din Murfatlar și este folosită adesea de muncitorii de la canal, pentru a trece în Bulgaria, relatează efemeride.ro.

În cronică se menționează faptul că exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin cele două tuneluri de dimensiuni impresionante. Cele două tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale din Cadrilater și traversează Marea Neagră.

Exista bănuieli precum că, Securitatea era la curent cu existenţa acestor tuneluri megalitice şi s-a interzis complet folosirea căile de acces către gurile de intrare. Nu se cunoaște cu exactitate de când datează aceste tuneluri. Se vehiculează de ceva vreme, la 45 de km nord-vest de Sulina, în Marea Neagră, că există un Triunghi al Bermudelor, unde se presupune că au dispărut corăbii, păsări, chiar și mici insule. Explicațiile fenomenului sunt încă relative, zona fiind cunoscută din Evul Mediu iar primii care au vorbit despre el au fost turcii. Sursa stire  Sursa foto

loading...