Multi oameni isi vor pierde locurile de munca in favoarea robotilor

robot

Un numar mare de locuri de munca ar putea  fi automatizate in viitorul apropiat

Specialistii in robotica si inteligenta artificiala sunt de parere ca 44% dintre locurile de munca existente in prezent la nivel mondial ar putea fi automatizate. Astfel, multi oameni vor fi afectati de un somaj tehnologic.

Compania The Future Hunters analizeaza tendintele globale pe termen lung. Reprezentantii aceste companii au afirmat ca ritmul exponential de crestere al inovatiilor tehnologice vor produce schimbari din ce in ce mai importante la intervale de timp tot mai scurte. Impactul acestui proces va fi resimtit in intreaga lume.

Erika Orange, vicepresedinte executiv The Future Hunters si Jared Weiner vicepresedinte considera ca robotii sunt din ce in ce mai intens pregatiti sa ajunga la viteza de executie umana, putand executa nu doar sarcini manuale ci chiar sarcini cognitive. Din acest motiv pana la 44% din locurile de munca existente in prezent vor fi automatizate, ceea ce va duce la o era a somajului tehnologic. Practic, specialistii IT si inginerii de sotfware vor scoate multi oameni de pe piata muncii iar pe viitor numarul de locuri de munca va fi in continua scadere, dupa cum au afirmat Orange si Weiner.

Analistii anticipeaza ca, in ciuda acestui trend, mintea oamenilor va fi folosita in continuare in moduri mult mai interesante, desi prezenta fizica a oamenilor la locul de munca nu va mai fi necesara. Moneda de schimb a viitorului vor fi abilitati precum capacitatea de relationare, colaborare si empatie.

Specialistii au afirmat ca realitatea virtuala este in continuare privita ca un produs de nisa, dar ca este posibil ca acest lucru sa se schimb pe viitor. Ei au spus ca este posibil sa ne apropiem tot mai mult de un timp al constientizarii, acest lucru insemnand ca esti constient dar nu stii exact unde – in realitate sau intr-un mediu virtual sau poate o combinatie dintre acestea. Ei au mai spus ca cel mai mare neajuns pentru consumatori ar putea fi confortul asociat inlaturarii din lumea reala. Ei au definit realitatea virtuala  ca pacalirea creierului astfel incat creierul sa creada ca ne aflam in alta parte si ca facem altceva. Acest proces se intampla in timp real.

loading...

Multe companii vor fi nevoite sa isi revizuiasca activitatea si modul de actiune in ceea ce priveste tehnologia si proprietatea intelectuala. Acest lucru va fi necesar daca vor sa ramana competitive intr-un mediu complet diferit.

Specialistii au mai precizat ca chiar si cele mai vechi fabrici vor fi nevoite sa devina companii bazate pe tehnologie si proprietatea intelectuala. Impactul masiv al acestei accelerari tehnologice va fi resimtit in toate domeniile. Astfel, cei care vor reusi sa se adapteze vor ajunge in varf.

Sursa articol Sursa poza