Români exploatați în UK , salvați de poliție

Poliţia din Marea Britanie a salvat 15 români care erau exploatați prin muncă într-un oraș din regat. Autoritățile din UK au efectuat mai multe raiduri în mai multe proprietăți din Devon. Operațiunea de descindere s-a efectuat după ce poliția locală a primit mai multe sesizări, în care se preciza că mai mulți cetățeni străini sunt exploatați în Plymouth.

Autoritățile au fost anunțate că mai mulți cetățeni străini sunt exploatați prin muncă, iar ulterior  poliția a efectuat mai multe percheziții în două clădiri aflate în Lipson și Honicknowle din orașul Plymouth. În urma cercetărilor, un bărbat de 40 de ani a fost arestat și acuzat de trafic de persoane. Se presupune ca bărbatul ar fi avut și alți complici dar până în acest moment nu e nimic concret.

“Ancheta este în stadiu incipient, dar colaborăm cu agențiile partenere pentru a ne asigura că oamenii afectați primesc susținerea de care au nevoie”. Această operațiune demonstrează că și agențiile partenere s-au angajat să ia măsuri pozitive atunci când ne sunt raportate suspiciuni privind exploatarea forței de muncă și a sclaviei moderne” a  declarat inspectorul șef Craig McWhinnie de la Devon & Cornwall Police către publicația Herald Express.

Cei 15 români salvați din mâinile celui care îi obliga să presteze muncă silită au fost duși la un centru de asistență din Devon cu ajutorul personalului de la „Devon and Somerset Fire and Rescue” și al autorităților Consiliului Local din Plymouth. Ziarul Herald Express a postat numerele de telefon ale poliției și autorităților locale, pentru a veni în ajutorul celor care au probleme legate de trafic de persoane și să raporteze aceste infracțiuni pentru a preveni aceste infracțiuni.

Deocamdată nu este clar la ce munci erau obligați să presteze românii în Regatul Unit și nici în ce condiții erau cazați. Sursa stire Sursa foto

loading...