Poate NU ŞTIAI. Varza murată luptă împotriva CANCERULUI

Tuturor românilor le place să mănânce celebra varză murată. Ceea ce nu se ştie este că între varza murată şi cancer există o legătură incredibilă. Este bine cunoscut faptul că, murăturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active, cum ar fi vitamine, acid lactic etc. Sub influenţa microflorei de fermentaţie acestea capătă valoare nutriţională deosebită, devenind practic alimente funcţionale probiotice. Acest minunat aliment este unul din clasa probioticelor şi îmbunătăţeşte digestia, stimulează detoxifierea şi întăreşte sistemul imunitar.

„Murăturile reprezintă soluţia pe perioada iernii pentru aportul de vitamine hidrosolubile-A,E,K şi minerale din legume. Sunt o sursă importantă de fibre pe perioada iernii alături de cereale integrale şi fructe. Sunt utile astfel pentru reglarea tranzitului intestinal. În plus, conţin în urmă fermentaţiei cantităţi crescute de drojdie cu conţinut bogat în vitamine din grupul B”, spune nutriţionistul Ştefan Ionuţ.

Varza murată este un aliment care luptă împotriva cancerului

Alimente ca: broccoli, varză şi conopidă sunt excelente şi ajută la prevenirea cancerului. Un studiu finlandez a arătat că varza murată are chia foarte multe proprietăţi care ajută în lupta împotriva cancerului. S-a constatat că prin intermediul procesului de fermentaţie, izotiocianatii joacă un rol important în eliminarea substanţelor cancerigene din organism. De asemenea, s-a constatat că glucozinolatii din varză murată ajută la activarea enzimelor antioxidante naturale şi flavonoidele protejează pereţii arterelor de daunele oxidative, potrivit portalului de informaţii doctorulzilei.ro.

Este dovedit ştiinţific, că varza este o sursă excelenţă de vitamina U şi poate să ajute la vindecare ulcerului peptic. Sucul de varză crudă s-a dovedit că reprezintă un tratament eficient pentru ulcerul peptic, iar varza murată reprezintă o altă sursă bogată de vitamina U. Sursă articol.

loading...