Robot umanoid setat pentru a ingriji oameni – revoluţie in industria robotica!

robotul Nadine

Nadia Thalmann, profesoara si directoare a Institutului de Inovare Media de la Universitatea Nanyang Technological din Singapore a creat un robot umanoid pe care l-a botezat Nadine. Pentru a reusi sa creeze acest robot ea si-a petrecut trei decenii cercetand oamenii virtuali, conform siteului descopera.ro

Robotii umanoizi folositi ca asistenti personali

Nadine – robotul creat de Nadia Thalmann – este un nou brand de robot umanoid. Ea va putea fi folosita drept asistent personal pentru persoanele in varsta. Are 1,7 m inaltime, par saten, piele moale si fata expresiva. Sofware-ul ii permite robotului Nadine sa isi aminteasca de o conversatie anterioara, dar si sa isi exprime o serie de emotii.

Nadine nu este disponibila in comert. Totusi, Nadia Thalmann considera ca robotii vor putea fi folositi intr-o buna zi pentru a putea tine companie persoanelor care sufera de dementa.  Ea a declarat ca, daca acesti oameni sunt lasati in singuratate, ei vor regresa foarte repede, de aceea ei trebuie sa fie intotdeauna in interactiune cu cineva. Cercetatoarea a mai adaugat ca Nadine e capabila de o conversatie, poate juca un joc si poate spune povesti.

Roboti care se pot juca cu copiii ar putea fi viitoarele bone

Thalmann si echipa ei lucreaza de asemenea la roboti care se pot juca cu copiii (potrivit siteului descopera.ro). Acest tip de robot ar fi capabil sa raspunda la intrebari, sa recunoasca oameni dar si sa afiseze emotii. In afara de rolul sau social, robotul ar putea de asemenea supraveghea copiii si ar putea informa parintii si bona daca ceva nu este in regula.

Acest proiect se afla inca intr-o faza de dezvoltare timpurie, nici un prototip nefiind disponibil momentan.

loading...

Cercetatoarea a spus ca exista planuri de a programa robotul sa vorbeasca diferite limbi straine. Astfel, ei vor putea sa fie folositi ca instrument educational pentru copii.

Thalmann a mai declarat ca robotul va fi o jucarie activa care interactioneaza cu copilul spre deosebire de majoritatea jucariilor pentru copii care sunt pasive. Ea a mai adaugat ca robotul va fi capabil sa isi aminteasca ce ii place copilului.

Noua generatie de roboti

Nadine reprezinta o noua generatie de roboti capabili de a conversa cu oameni, de a isi adapta raspunsurile si de a isi aminti conversatiile anterioare. Potrivit inventatoarei, Nadine are de asemenea propria ei personalitate. Ea este capabila sa afiseze atat emotii pozitive cat si emotii negative.

Acest nou val de roboti sociali ar putea fi in cele din urma comercializati ca asistenti personali la locul de munca, ca insotitori pentru persoanele in varsta sau pentru copii.

Sursa articol Sursa poza