Tăriceanu pune BEŢE în roţile DNA-ului. “Procurorii au relaţii prea apropiate cu serviciile secrete”

Clasa politică a luat foc la propriu. Sătui de drumurile la DNA făcute de mulţi dintre aleşii noştri, aceştia îl spijină pe Tăriceanu în lupta lui pentru respingerea ordonanței de urgență care a reglemantat modul în care se fac interceptările. În opinia lui Tăriceanu, „democrația originală din România” este comparabilă cu cea din Rusia și a afirmat că există o relație mult prea apropiată între procurori și serviciile secrete. La sfârşitul săptămânii trecute, Tăriceanu a fost prezent la Slatina, iar în discrusul său nu a uitat să aducă aminte că nu se va lăsă intimidat de Direcția Națională Anticorupție, deoarece prin acţiunile acesteia, se crează un pericol pentru democrație și pentru libertate și încalcă principiile fundamentale ale unui stat de drept.

Atacurile acide ale lui Tăriceanu împotriva acţiunilor DNA, au fost făcute în contextul în care acesta este principalul suporter al respingerii Ordonanței de Urgență a Guvernului referitoare la interceptări, ordonanță care se va discuta săptămâna viitoare în Parlament. Nici DNA nu stă degeaba, Laura Codruța Kovesi a declarat recent că respingerea acestei ordonanțe va genera probleme majore nu doar în dosarele DNA, ci în toate dosarele aflate pe rolul Ministerului Public. Tăriceanu pare hotărât să coalizeze în jurul său toate forțele care se opun luptei anticorupție și să stopeze pe cât posibil programul de lucru al procurorilor care instrumentează dosarele marilor corupți ai României.

Se zvoneşte că, prin acţiunile sale, Călin Popescu Tăriceanu doreşte să își salveze câțiva colaboratori importanți care sunt cercetați pentru fapte de corupție, iar acesta poate genera probleme majore pentru sistemul de justiție din România, deoarece, sub deviza apărării drepturilor și libertăților fundamentale, deoarece aceştia vor rămâne neanchetaţi. Poate şi din această cauză, o mare parte a parlamentarilor români sunt hotărâți să îl sprijine pe Tăriceanu, iar respingerea ordonanței ar putea genera o pauză destul de mare în “programul de arestări şi cercetări”, lucru de care se tem procurori, pentru că s-ar opri lupta anticorupţie, ceea ce nu ar da bine peste nici peste hotare. Dacă în acest moment clasa politică se va coaliza, cu siguranţă va fi o lovitură destul de mare pe care o va primi procurorilor care anchetează faptele de corupție. Sursă articol.

loading...