Dacă locuieşti în Finlanda ai putea să primeşti 800 de euro fără să faci nimic

Să primeşti 800 de euro fără să faci nimic este o “minune” pentru cei care trăiesc din ajutoarele date de stat. De curând, într-una din ţările Europei, ajutorul social ar putea fi înlocuit cu o sumă fixă pe care fiecare cetaţean al ţării să o primească de la stat, indiferent de situaţia lor financiară. Un proiect de lege din Finlanda, propune renunţarea la sistemul de asigurări sociale folosit în prezent, în locul unei sume fixe care nu va ţine cont de statutul social al individului.

Fiecare cetăţean ar putea primi 800 de euro de la stat

Proiectul ar urma să fie aplicat în prima fază doar parţial. În aceasta etapă se vor acorda câte 550 de euro fiecărui, o parte din veniturile sociale fiind încă reţinute. Dacă va da randament, proiectul va fi implemetat în întregime până la sfârşitul anului 2016.

Măsura a venit în urma unor sondaje efectuate de KELA, instituţia care se ocupă cu administrarea sistemului de asigurări sociale în Finlanda. Statisticile de pe teren arată că 69% din populaţie ar fi de acord cu acest sistem, însă mulţi cred că ar fi nevoie de o suma de 1.000 de euro pentru a echivala eliminarea veniturile sociale. În Europa, sunt state care oferă ajutoare sociale destul de consistente, iar ofertele ajutoarelor sociale direcţionează destul de mulţi cetăţeni din ţările sărace sau slab dezvoltate economic spre orice ţară care este dispusă să “ajute” cu bani persoanelor
aflate în dificultate. Sursă articol.

loading...