Personalitatea TA este dată de “al câtelea copil eşti la părinţi” – Citeşte ce spune asta despre tine!

Ordinea în care ne-am născut în familie spune foarte multe despre personalitatea noastră. Primul născut este un lider foarte bun, mezinul este dornic de atenţie, iar copilul unic este un perfecţionist. Vezi mai jos mai multe detalii!

Primul născut
Primul născut este un bun lider, dar are un aer de superioritate care nu e prea comod pentru cei din jur. În general, există două extreme. Unii sunt empatici, buni la suflei şi atenţi, gata oricând să aibă grijă de altcineva. Alţii sunt uşor agresivi şi nepăsători la problemele altora.

Copilul mijlociu
Este cel mai greu de descris pentru că personalitatea lui poate varia în funcţie de familia în care a crescut. În general, copilul mijlociu este foarte împăciutor, nu suportă conflictele, îi place să le facă pe plac celor din jur şi chiar dă vina pe el însuşi când altcineva greşeşte. De cele mai multe ori preferă să facă multe compromisuri decât să stârnească o ceartă.

Ultimul născut
Ultimul născut şi-a petrecut întreaga viaţă încercând să atragă atenţia asupra lui şi s-a obişnuit aşa. De obicei este “bufonul” grupului şi sufletul petrecerii. Obişnuit să facă facă lucruri care îl depăşesc doar ca să ţină pasul cu fraţii mai mari, el se pricepe la multe lucruri şi învaţă repede ce e nou. E foarte perseverent şi poate învăţa orice.

Copilul unic
Copilul unic seamănă foarte mult cu primul născut, dar trăsăturile lui sunt parcă exagerate. Copilul unic este un bun lider şi un perfecţionist fără pereche. Pentru că nu a fost nevoit să împartă jucăriile sau să se lupte pentru atenţia părinţilor, are sentimentul că toate ise cuvin. Pe de altă parte, a fost nevoit să împlinească toate aşteptările părinţilor, aşa că este foarte conştiincios, organizat, vrea să fie mereu primul şi suferă când nu reuşeşte. Articol preluat de pe portalul de informaţii doarvideo.eu

loading...