Misterul elucidat al stelei din Betleem.

În Noul Testament, steaua din Betleem este descrisă ca o “lumină” apărută pe cer, care i-a condus pe cei trei magi spre ieslea unde s-a născut Iisus. Oamenii de știință susțin că ar fi o cometă sau o stea nouă, care s-a născut într-o galaxie îndepărtată. Misterul “luminii” apare atunci când, magii care veneau de la răsărit spun că au văzut-o pe cer, ca stea foarte luminoasă, în timp ce regele Irod şi oamenii săi aflaţi la Ierusalim, nu ştiau de existenţa unei astfel de stele. Conform astronomilor, o stea sau o cometă nu poate avea acest comportament bizar precum cel descris în Biblie.

Astronomul Michael Molnar spune că acest termen, descria acum 2.000 de ani o planetă care apărea deasupra orizotului estic, exact înainte de răsăritul Soarelui. Ca exemplu, planetele Venus, Jupiter și Marte au format o triplă conjuncție în data de 27 octombrie, oferind un spectacol strălucitor și deosebit de rar pe cerul nopții. O triplă conjuncție între Jupiter, Saturn și constelația Peștilor este posibil să fi apărut și în anul 7 î.H., fenomen consemnat pe o tăbliță din lut descoperită între rămășițele școlii de astronomie din Sippur, de lângă Babilon. Jupiter este considerată steaua care a anunțat nașterea Domnului.

Un fenomen astronomic de acest fel a avut loc în luna aprilie, anul 6 î.e.n. şi a implicat planeta Jupiter. Dar, până când magii ar fi putut descifra mesajul şi să ajungă la Betleem, micul Iisus ar fi avut deja 8 luni, nu ar fi fost un nou-născut, spune profesorul David Weintraub, de la Universitatea Vanderbilt din Nashville.

Un alt astronom susține că fenomenul și-a făcut apariția din nou în toamna anului 3 î.e.n, repetându-se de două ori la începutul anului următor.

Astrologia grecească din perioada nașterii lui Iisus Hristos spune că planeta luminată pare să se oprească din mişcare şi chiar să-şi schimbe direcţia de deplasare, de la vest la est. Sursa stire Sursa foto

loading...