Parlamentul doreşte MAJORAREA VALORII tichetului de masă. Află cu cât va creşte

Tichetele de masă au fost o sursă “de venit”, prin care orice angajat s-a bucurat de o majorare substanţială a retribuţiei. Ţinând cont de anul electoral 2016, foarte mulţi parlamentari vin cu propuneri populiste care să le asigure un capital electoral viabil în timpul alegerilor. Iniţiatorii proiectului de lege prin care se doreşte majorarea valorii tichetului de masă, găsesc necesar acest lucru, deoarece valoarea actuală a tichetului nu acoperă prețul unei mese de prânz.

Care este valoarea propusă pentru viitoarele tichete de masa?

Politicienii vor să mărească valoarea tichetului de masă de la 9,41 de lei cât este în prezent la 13 lei, susținând că o masă de prânz depășește 9 lei.

”Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condiţiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară, cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr mare de angajaţi se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziţionarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate a statului şi a angajatorului pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege depus la Parlament.

Sursă articol.

loading...