Ar putea fi dinozaurii clonati? Ar putea “Jurasic Parc” sa devina realitate?

Tyranosaurus Rex

Ar putea fi clonarea dinozaurilor posibila?

Oamenii de stiinta afirma ca suntem tot mai aproape de clonarea dinozaurilor  (conform site-urilor descopera.ro si huffingtonpost.com) . Este vorba despre un studiu bazat pe o descoperire facuta acum 11 ani.

Descoperire interesanta in fosila unei femele de Tyrannosaurus Rex

In 2005, cercetatorii americani sustineau ca au descoperit un material medular in fosila unei femele gestante de Tyrannosaurus Rex. Informatiile obtinute sunt foarte importante deoarece este posibil ca in aceste tesuturi sa se fi pastrat urme de dinozaur.

“Osul medular”  este un tip de os ce se formeaza doar la pasarile femela in perioada in care isi depun ouale sau inaintea acestei perioade. Prezenta acestui os a fost indicata de testele realizate de femurul fosilizat al unui Tyrannosaurus Rex care a trait in urma cu circa 68 de milioane de ani.

 Lindsay Zanno, cercetatoare in cadrul North Carolina State University afirma ca in prezent cercetatorii nu stiu mai nimic despre trasaturile sexuale pe care le aveau dinozaurii, dar ca ei cred totusi ca in perioada de imperechere dinozaurii nu se sfiau sa isi transmita semnale pentru a le arata viitorilor parteneri intentiile pe care le aveau. Ea a mai adaugat ca problema diferentierii femelelor de masculi la dinozauri a ramas inca de actualitate si ca cercetatorii au gasit solutia la aceasta problema abia dupa ce au realizat acest studiu. Cercetatoarea a afirmat ca acum s-a deschis o cale plina de oportunitati.

In 2005 Paleontologul Mary Schweitzer a identificat urma unui os medular in fosila de dinozaur. Studiul recent se bazeaza pe analizele efectuate atunci.

loading...

In cadrul studiului recent cercetatorii au comparat materialul osteologic al femelei de Tyrannosaurus Rex cu tesutul medular provenit de la gaini si struti.

Rezultatele au aratat clar ca problele prezentau carcteristici comune. O substanta care se gaseste doar in  tesuturile osului medular – sulfat de keratina – a fost identificata si la struti si la gaini.

Aceasta descoperire contrazice ipoteza de pana atunci a oamenilor de stiinta. Pana atunci oamenii de stiinta credeau ca  un astfel de compus nu putea rezista in aceasta perioada foarte mare de timp.

Sursa articol