Director Facebook, arestat pentru că a refuzat să ofere datelele unor utilizatori.

Unul din directorii Facebook din America Latină a fost arestat în Brazilia, pentru că a refuzat să dezvăluie date confidențiale ale utilizatorilor. Diego Dzodan din Argentina, a refuzat de multe să predea autorităţilor locale, o serie de date personale ale unor internauţi, care ar fi urma să fie utilizate ca probe ce vizau traficul de droguri. Arestarea lui are legătură cu serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp, deţinut de compania Facebook.

Argentinianul fost arestat de Poliţia Federală braziliană, marţi, pe aeroportul din Sao Paulo, deoarece a refuzat să asigure accesul nelimitat al autorităţilor locale la informaţii private din conturile utilizatorilor de WhatsApp. Reprezentanţii companiei Facebook au spus că arestarea lui Diego Dzodan reprezintă ”o măsură extremă şi disproporţionată”. Ordinul de arestare a fost emis de un judecător din Sergipe, un stat din nord-estul Braziliei. Diego Dzodan a fost arestat în momentul în care ieşea din casa pe care o deţine într-un cartier exclusivist din Sao Paulo, marţi dimineaţă.

Poliţia locală a declarat presei că are nevoie de acele date confidenţiale, deoarece ele ar avea legătură cu ”o anchetă judiciară secretă, ce vizează crima organizată şi traficul de droguri”.

”Facebook a fost şi va fi întotdeauna la dispoziţia autorităţilor din Brazilia pentru a răspunde oricăror întrebări ale acestora” au declarat oficialii din partea companiei.

Judecătorul Marcel Maia Montalvao a amendat de două ori compania Facebook, pentru că a refuzat furnizarea datelor private ale unor utilizatori ai aplicaţiei WhatsApp. Poliţia locală a afirmat că are nevoie de acele date confidenţiale, deoarece ele ar avea legătură cu ”o anchetă judiciară secretă”.

În decembrie 2015, un alt  judecător din Brazilia a suspendat şi a blocat aplicaţia WhatsApp pentru 48 de ore. Chiar şi  aşa  Facebook nu s-a   supus ordinelor judecătoreşti care somau compania americană să prezinte autorităţilor o serie de informaţii private în cadrul unui proces penal. Sursa stire  Sursa foto

loading...