Ministrul Mediului: “poluarea şi fenomenele meteo extreme vor deveni o constantă în ţara noastră.”

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a declarat aseară, la TVR1, că poluarea şi fenomenele meteo extreme vor deveni o constantă în ţara noastră.

Ministrul Mediului a explicat că 2016 va fi un an chiar mai călduros decât 2015, iar vara se previzionează a fi una extrem de secetoasă.

„Există o reţea naţională de staţii monitorizare a calităţii aerului, dar unele sunt depăşite tehnologic, aşa că unele date sunt eronate. La nivel de Bucuresti, sunt 8 staţii, dar functionează numai două. Avem prevăzute resurse la buget, să reparăm aceste staţii, ca toate să dea date corecte. Sunt probleme de poluare a aerului, iar asta a dus România la situaţia de pre-infringement, in special pe 3 oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov. Comisia Europeană a monitorizat mai multe oraşe, unele dintre ele s-au conformat, mai suntem cu ele trei în probe. La Braşov lucrurile s-au îmbunătăţit. Atunci când se constată o depăşire a parametrilor, autorităţile locale sunt responabile să ia măsuri”, a declarat Cristiana Pașca Palmer.

Ministrul a mai adăugat că fenomenele extreme vor deveni o constantă, iar pentru anul acesta se anunță o vară extrem de secetoasă. Anul 2015 a fost cel mai cald, previziunea este că 2016 va fi cel putin la fel, dacă nu şi mai şi. Sursă articol libertatea.ro

loading...