Cu 30 de ani în urmă a găsit o PIATRĂ frumoasă. Aceasta a rămas uitată într-un acvariu, ce era de fapt?

Totul s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani în localitatea Krasnoiarsk din Siberia, relatează ediţia online Siberian Times. Conform acestora, Lidia Korșunova este soţia celui care a găsit frumoasa piatră ce seamănă izbitor cu o bucată de sticlă şi povesteşte că soţul ei a adus bucata de piatră cu care a decorat acvariul din casă. Ci care le erau oaspeţi se mirau de frumuseţea pietrei dar nu bănuiau că ar avea o valoare anume sau care ar fi originea ei.

Într-una din zile, soţii care aveau piatra în acvariu s-au gândit că ar putea fi un smarald uriaş şi au trimis-o la analiză să-i afle compoziţia. În timp ce analizau obiectul, geologii au rămas însă uimiți: aceasta conținea de 7,5 ori mai mult nichel decât sticla obișnuită, de 6 ori mai mult cupru, de 20 de ori mai mult zinc, de 3 ori mai mult cobalt şi de 40 de ori mai mult crom. Prin urmare, nu putea fi ceva artificial.

De fapt, astfel cantități de minerale au fost găsite în tektite, obiecte de sticlă formate în urma impactului meteoriților. Concluzia finală aparține unui fost specialist al Agenției Spațiale a Rusiei. Obiectul uitat atâțiea ani în acvariu, ca o banală decorațiune, este de fapt o bucățică de sticlă extraterestră, ajunsă pe Pământ odată cu înspăimântătorul meteorit care a lovit în urmă cu peste 100 de ani la Tunguska. Sursă articol.

loading...