O altă bătrână condamnată pentru mită: 4 ani pentru o găină.

O altă bătrână, în vârstă de 73 ani, care suferă de 15 afecţiuni, a fost condamnată definitiv, la patru ani închisoare de către tribunalul Vrancea, pentru că a dat mită o găină şi 1000 de lei.

Jana Tiron a fost asistent medical şi are nu mai puţin de 15 boli, printre care cancer osos, este dependentă de morfină, mai suferă de Alzheimer, ciroză hepatică, diabet şi este operată de glaucom. Comisia medicală consideră că bătrâna  este aptă să meargă după gratii, unde îşi poate trata afecţiunile de care suferă fără a i se pune viaţa în pericol.

Cazul este în atenţia autorităţilor încă din 1997, atunci  când femeia a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru că a încercat să dea mită o găină şi 1.000 de lei pentru ca nepoata sa să fie angajată la un cabinet medical.

Recent, instanţa i-a dat câştig de cauză femeii, în sensul că i-a dat o sentinţă prin care îi amână executarea pedepsei pentru încă un an. Este însă o măsură temporară. La anul, femeia va fi nevoită să dovedească, din nou, că nu poate să facă nicio zi de închisoare. Bătrâna a ajuns până la preşedintele ţării, unde a cerut clemenţă, dar nu a primit „iertarea” nici până acum.

„Dacă întru în închisoare mă spânzur. Am metastaze, nu înțeleg ce mai au procurorii cu mine după 16 ani“, spune femeia cu lacrimi în ochi. „Instanța i-a admis femeii o nouă amânare a executării pedepsei. Din 1997 până acum a beneficiat de măsuri succesive de amânare a pedepsei“, a declarat Carmen Dantis, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea.

Femeia spune că în ultima perioadă a ajuns să fie dependentă de morfină, din cauza durerilor îngrozitoare. Soțul femeii se plânge că după 17 ani de procese nu mai au bani pentru medicamente sau pentru un avocat care s-o apere. Sursa stire Sursa foto

loading...