Se construiește un Disneyland în varianta autohtonă.

La București se construiește un Disneyland în varianta autohtonă, inspirat din povești românești. Parcul de de distracții va fi amplasat în zona Lacului Tei, se va întinde pe 7 hectare și va fi inaugurat în luna mai. De mai mulți ani se încearcă construirea unui asemenea parc și la noi in țară, dar proiectul a fost amânat de fiecare dată.

Proiectul a costat 64 de milioane de lei, din care 18 milioane lei cu fonduri europene, iar restul de la Guvern şi Primăria sectorului 2.

Bucureştenii care vor vizita parcul Tei, zona Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei, vor avea parte de anul viitor, de o experienţă de poveste asemănătoare celei de la Disneyland. Vizitatorii vor fi purtați într-o lume de basm, din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

Atracția parcului va fi o roată înaltă de 63 de metri, cu 44 de cabine închise, astfel că vor putea fi folosite tot timpul anului. Roata este asemănătoare cu cea din Londra, însă varianta româneasca şi va avea doar 53 de metri și 32 de capsule. Sursa stire Sursa foto

loading...