Icoane folosite ca lemn de foc, de către imigranți în Grecia.

În Grecia, imigranții folosesc icoanele din bisericile ortodoxe pentru a se încălzi și manifestă împotriva clopotelor bisericilor ortodoxe elene. Mitropolitul Ambrozie de Kalavria a lansat un apel de urgență, în legătură cu situația care există în prezent, în Grecia, şi cere guvernului soluționarea ei.

Mitropolitul Ambrosie a declarat presei “Cu fiecare zi ce trece, devine tot mai evident că ‘imigranții’, ‘refugiații’ ilegali sunt cuceritori ai Greciei! La rândul său, sistemul politic îi adoptă, îi protejează și le oferă condiții favorabile! Nimeni nu-și face griji pentru nimic!”

Unul dintre miniştrii din partidul de guvernământ SYRIZA, a declarat cu o zi înainte că, ‘’cu ajutorul imigranților, se rezolvă problema demografică a Greciei!!!’’ iritând poporul grec dar și pe conducătorii bisericii. Mitropolitului Serafim din Pireu i s-a cerut să renunțe la crucea ortodoxă de către refugiații musulmani. Mai mult decât atât, musulmani ilegali din localitatea Kavala, au îndepartat de pe zidurile unei școli Icoana Maicii Domnului și au solicitat să nu mai fie trase clopotele bisericii.

În Salonic au apărut manifeste în limba greacă, cu textul: ‘’Grecii trebuie să creadă în cuvintele profetului Mahomed, ca să fie salvaţi. Războiul a ajuns în țara voastră. Sângele de păgân va curge în râuri. Semnătură: Razboinicii lui Allah’’.

Grecii acuză guvernul de faptul că îi protejează pe invadatorii din țara lor și că nu le protejează bisericile de imigranti, aşa cum ar trebui să facă. La televiziunea de stat din Grecia, a fost prezentat un comunicat de presă chiar în limba arabă, spre nemulțumirea grecilor care îi vor da afară din țara lor pe imigrantii de origine arabă. Sursa stire Sursa foto

loading...