În timp ce renovau o fabrică în Moldova, muncitorii au DESCOPERIT ceva INCREDIBIL

Ce au găsit muncitorii în timp ce lucrau la renovarea unei vechi uzine din satul Bardar, raionul Ialoveni, întrece orice închipuire. Aceştia au făcut o descoperire arheologică demnă de Cartea Recordurilor. Este vorba de un beci vechi din piatră, care datează din anul 1929, construit de întreprinzătorul german Müller.

Acest lucru a fost confirmat și de arheologul austriac Gol Oehra, invitat în Republica Moldova de către Vinăria Bardar, pentru a face cercetări. Conform specialiştilor, construcția iniţială a fost parțial distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial însă aceasta are o mare valoare istorică și trebuie să fie conservată.

CONIAC_bardar

Spre marea uimire a celor prezenţi la lucrări, în interior au fost descoperite 9 butoaie de stejar cu distilat de struguri mai vechi de 80 de ani. Este vorba de galerii în formă de tunele care se intersectează şi care au o lungime de aproximativ 100 de metri. “Se vede că Müller a vrut să ne lase o comoară și i-a reușit de minune ”, a declarat Mihai Duca, directorul
Vinăriei Bardar. Sursă articol stirilocale.md

loading...