Tragedie în Italia! O româncă a decedat în ziua când a născut o fetiţă

O tânără româncă de doar 35 de ani care locuia la San Frattelo în Italia, şi-a pierdut viaţa după ce a născut o fetiţă perfect sănătoasă, la spitalul Sant’Agata di Militello. În urma naşterii, tânăra mămică a suferit complicaţii majore, acestea transofrmând cea mai frumoasă zi a ei, în una foarte tragică. Românca se numea Oana Iona Pescura şi a fost internată la spitalul din oraș, Secţia de Obstetrică, în condiții de travaliu. După momenul internării, mama a născut natural, o fetiță cu greutatea de 2.820 kg. Echipa de medici care au asistat-o la naștere nu au avut motive de îngrijorare şi chiar au anunţat că nasterea a decurs normal.

La câteva ore de la naștere, ceva s-a întâmplat şi starea de sănătate a lăuzei s-a agravat, femeia suferind o hemoragie cu pierdere abundentă de sânge. Medicii împreună cu echipa de anesteziști, au început procedura de urgență, pentru a face tot posibilul să salveze viața proaspetei mămici. În momentul când aceştia au realizat că românca este stabilă, au hotărât să o transfere la spitalul din Patti. Din nefericire, proaspăta mămică a murit la câteva minute de la internare, relatează ediţia online gazetaromaneasca.com.

Este bine de ştiut că acest caz nu este unicul în această lună. În ziua de 19 martie 2016, la spitalul Cardarelli din Campobasso, o altă femeie din România în vârstă de 33 de ani, a murit la scurt timp de la externare. Tânăra a mers la serviciul de urgență al spitalului, acuzând dureri abdominale și pierderi de sânge. Românca nu a spus medicilor care au consultat-o, că este însărcinată. În urma consultului, tânăra a fost diagnosticată cu cistită hemoragică. La unitatea de urgentă, medicii au decis că femeia este stabilă şi poate pleca acasă, şi nu au descoperit sarcina.

Românca a ajuns acasă şi în scurt timp a pierdut sarcina. A fost dusă imediat la spital, într-o stare gravă și nu a mai putut fi salvată de doctori. Femeia de 33 de ani mai avea acasă o fetiţă de numai 5 anişori. Organele de poliţie au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care a avut loc moartea victimei. S-a trecut la audierea mai multor persoane din anturajul decedatei şi reţinerea fişei medicale de la spital. Tânăra locuia la Trivento și era căsătorită cu un cetățean de origine italiană. Cazul se află în starea de cercetare la procurorul adjunct, Barbara Lombardi, care are în vedere şi săvârșirea infracțiunii de omor din culpă. Vă vom ţine la curent cu rezultatele finale ale anchetei.

Sursă articol. Sursă foto.

loading...