Un român a ajuns la închisoare, deşi nu ştia nimic de proces.

Dumitru Caranfil, un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldoveană, s-a trezit că face închisoare din cauza unei șpăgi  oferită unui polițist de frontieră în 2014.  Judecătorii au decis în cele din urmă ca procesul lui Dumitru Caranfil să fie rejudecat, dar, din nou, surpriză. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.

Bărbatul nu a vrut să mai facă un drum până în Republica Moldova pentru a-şi reînoi asigurarea civilă obligatorie, astfel că, în actele înmânate ofiţerului de la Poliţia de Frontieră a strecurat şi 80 de lei. Apoi a plecat să muncească în Anglia, unde ulterior a fost reţinut în urma sentinței date de Judecătoria Galați. Poliția nu a verificat dacă bărbatul era acasă și l-a citat la adresa pe care o avea în cartea de identitate unde, evident, nu locuia nimeni.

Spre ghinionu lui, poliţistul şi-a anunţat însă superiorii, care l-a rândul lor au contactat DNA-ul. Caranfil a fost reţinut ulterior, după ce a fost condamnat iniţial de Judecătoria Galaţi, la un an şi patru luni de închisoare cu executare, pentru infracţiunea amintită.

“Este de neînţeles cum s-a putut aplica o pedeapsă cu executare pentru o faptă minoră, în condiţiile în care el a recunoscut ce a făcut şi a regretat. Nu are antecedente penale şi îşi oferise disponibilitatea de a presta o muncă în folosul comunităţii. Prin comparaţie, au fost aplicate pedepse aproape similare pentru o mită de milioane de euro, deci unde este dreptatea aici?” a declarat Domnica Toader, avocata lui Dumitru Caranfil.

Bărbatul a fost transferat din Regat în Romania, iar a  doua sentință primită i-a redus pedeapsa la un an de închisoare, doar că, avocata lui Caranfil vrea să facă recurs din nou. Sursa stire Sursa foto

loading...