De ce este BINE să mergi cu IUBITA de MÂNĂ. Vezi beneficiile, sunt incredibile…

Ținutul de mână este un gest obișnuit pe care îl vedem în fiecare zi. Poate fi un simbol al prieteniei, dragostei sau căsătoriei. Cu toate că pare un gest minuscul, declanșează reacții chimice în mintea noastră care ne fac să ne simțim iubiți, îngrijiți și respectați.

În zilele noastre, comunicarea nonverbală este importantă pentru înțelegerea comportamentului uman. Ținutul de mână este una din modalitățile fundamentale care poate avea un impact pozitiv asupra vieții noastre. Când ne ținem de mână, nervii din piele comunică cu sistemul nervos de bază, se produc hormoni care ne fac să simțim plăcere și căldură. Există mult mai multe avantaje, iar noile studii continuă să exploreze efectele psihologice pozitive ale atingerii umane.

  1. Este un mod de eliberare a stresului

Ținând mâna iubitului, ai parte de o scădere a nivelului de stres al hormonului numit cortizol. Chiar simpla atingere a unui prieten sau coleg poate face să te simți mai bine, mai veselă, mai protejată. Când suntem stresați, o atingere ușoară pe mână ne poate ajuta să devenim mai calmi atât fizic, cât și mintal. Cea mai mare concentrație de terminații nervoase se află în interiorul palmei și vârful degetelor.

  1. Stimulează dragostea și apropierea

Oxitocina este hormonul din spatele acestui beneficiu. Întărește afecțiunea și comunicarea într-o relație. Este dovedit a fi un factor care contribuie la relațiile frumoase, de lungă durată.

Cuplurile care au o relație fericită se țin de mână în mod automat, uneori chiar fără să observe, pentru că este un obicei dezvoltat de sistemul lor nervos.

loading...
  1. Este benefic pentru inimă

Pe lângă înlăturarea stresului, scade tensiunea arterială, care este una dintre cele mai importante cauze ale bolilor de inimă. Când ne ținem de mâna cu persoanele dragi, nu doar că scăpăm de stres și îmbunătățim relațiile, dar și oferim senzația de confort și liniște necesară inimii.

  1. Atenuează durerea

În timp ce simt durere, oamenii au reflexul de a-și contracta mușchii. Bărbații își țin soția de mână în timpul nașterii. Reflexul de a apuca mâna partenerului este ceva natural. Este mult mai ușor să suporți durerea în timp ce ții de mâna omul iubit.

  1. Combate frica

Creierul uman răspunde la stimularea bruscă folosind adrenalina. Această stimulare provoacă pomparea sângelui și eliberarea unui nivel ridicat de cortizol în corp.

În aceste momente, prima reacție este să apucăm de mâna pe cineva de încredere. Persoana variază de la caz la caz, dar o mare parte din femei vor apuca instantaneu mâna partenerilor. Este un mod intuitiv de a lupta împotriva nervilor.

  1. Oferă un sentiment de protecție

Această acțiune oferă o sursă de siguranță și confort pentru copiii mici, dar și părinții sunt mai liniștiți când își simt copiii aproape. Amintește-ți cum te învățau părinții să traversezi strada sau când te învățau să mergi pe bicicletă. Nesiguranța dispare atunci când ținem de mână pe cineva și ne oferă aluzia că putem trece mai ușor peste obstacole. Protecția pe care părinții le-o asigură copiilor ținându-i de mână modelează comportamentul lor și modul de gândire.

  1. Este pur și simplu mai confortabil

Tuturor ne place confortul. Ținutul de mână oferă adesea un sentiment de confort în timp ce te plimbi cu iubitul tău. Un exemplu bun este atunci când îți ghemuiești mâinile lângă ale lui, în buzunar, pentru ca el să ți le încălzească în nopțile reci de decembrie. Chiar și cu mănuși, ne place să ne ținem de mâna. Aceasta ne leagă, ne oferă senzații minunate și sentimente puternice. Sursă foto.

Articol preluat de pe portalul novapost.ro