Jandarmi cu arme semiautomate în metroul din București!

Persoanele care călătorerau astăzi cu metroul pe ruta Berceni-Pipera au asistat uimiți la o scenă care i-a făcut să se gândească că s-a instituit o stare de urgență în urma unei alerte. Prezența  militarilor in metrou, mai ales  după evenimentele petrecute în Bruxelles sau Paris, i-a făcut pe mulți să se agite şi să se gândească la ce e mai rău. Trupele speciale de luptători, ce țineau la piept arme de asalt, au flancat ușile de la metrou pe interior și studiau atent fiecare mișcare a călătorilor.

Oficialii Jandarmeriei au spus că nu ar trebui să ne îngrijoreze acest fenomen, ci mai degrabă trebuie să ne obișnuim cu acest lucru, pentru că toate acțiunile jandarmilor sunt menite a proteja populatia de ce e mai rău.

“Aceștia sunt luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție din cadrul Jandarmeriei, cunoscuți drept mascați, însă nu există nicio legătură cu contextul actual (n.r. atentatele din Bruxelles). Există un protocol încheiat de doi ani care prevede astfel de misiuni de patrulare. Armele din dotare sunt semiautomate”

Nici persoanele care vor merge cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele bucureştene, nu ar trebui să fie surprinşi dacă se vor întâlni cu mascaţii în timpul călătoriei. Călătorii trebuie să privească totul ca pe ceva firesc. Sursa stire Sursa foto

loading...