Înfricoşător! Insula unde au murit peste 16000 de oameni

insula

Insula care se crede că ar fi bântuită

Situată în laguna dintre Venţia şi Lido, insula Poveglia este considerată a fi o insulă superbă, dar în acelaşi timp înfricoşătoare. Potrivit unor legende, insula este bântuită de fantomele a mii de oameni care şi-au ăasit sfârşitul aici.

Mii de oameni si-au gasit sfarsitul aici

Peste 16000 de oameni au murit pe insula Poveglia pe vremea lui Napoleon cand insula a fost folosita drept colonie de carantina pentru victimele ciumei (conform descopera.ro) . De atunci se crede ca insula ar fi bantuita.

Pe aceasta insula a existat un spital de psihiatrie. Spitalul a fost condus de un medic psihiatru care si-a torturat si macelarit pacientii si apoi s-a sinucis aruncandu-se de pe clopotnita insulei. Apoi spitalul de psihiatrie a fost inchis iar insula a ramas abandonata timp de aproape 50 de ani. Insula a fost evitata si de catre pescari deoarece le era frica de oasele umane din zona.

Prima mentiune a insulei in cartile de istorie este in anul 421. Conform site-ului descopera.ro primii locuitori ai insulei au fost refugiati care se adaposteau de invadatorii barbari huni condusi de Atilla Hunul – care a devastat continentul.

Apoi a urmat o perioada linistita timp de cateva secole in care oamenii se ocupau cu pescuitul si agricultura. Abia spre anul 1379 populatia insulei a inceput sa creasca.

loading...

Apoi, oamenii de pe insula Poveglia au fost evacuati in graba dupa ce flota Genoveza a atacat Venetia.

In anul 1645 guvernul venetian a construit cinci forturi pentru a proteja si pentru a controla intrarea in laguna.

In anul 1776 un punct de examinare a fost deschis pe insula de catre biroul de sanatate publica cu scopul de a cerceta toti oamenii care veneau si plecau cu vaporul din Venetia precum si toate bunurile lor.

In 1793 au fost inregistrate mai multe cazuri de ciuma. Toti pacientii infectati au fost debarcati fortat si inchisi temporar pe insula.

Apoi ciuma a luat proportii uriase in Europa si pe insula Poveglia au fost trimisi toti bolnavii infectati cu aceasta boala. Se estimeaza ca au fost un numar de aproximativ 16000 de oameni care au trait si au murit aici. Conform legendelor, ramasite umane se gasesc pe aproape jumatate din insula.

In 1922 cladirile de aici au fost transformate intr-un azil pentru bolnavi mintal care a fost inchis in 1968.

In prezent, exista un nou proiect pentru transformarea acestei locatii abandonate si infricosatoare intr-un campus universitar. Asociatia Tinerilor Arhitecti a lansat un consurs prin care invita arhitectii sa isi prezinte ideile pentru un campus universar superb care ar putea fi construit in aceasta locatie.


Sursa articol Sursa foto