INCREDIBIL! Peste 4 ani fiecare om va putea afla când va muri.

Ideea “grazavă” este a unor cercetători care afirmă că în cel mult 4 ani vor inventa un mecanism ce va permite oamenilor să afle anul când vor trece în nefiinţă. O echipă de specialişti de la Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, sunt pe cale de a pune la punct un test care va prezice cu exactitate moartea omului prin compilarea informaţiilor din cardurile de date de sănătate. Prin folosirea metodei de prezicere a anului decesului, oamenii vor ştii cât mai au de trăit şi vor fi ajutaţi să-şi petreacă timpul liber şi să îşi cheltuie banii cu mai multă înţelepciune.

La începutul anului 2016, echipa de cercetători a primit o finanţare de 1,1 milioane de dolari pentru activităţile profesioniştilor implicaţi în managementul riscului. Proiectul se va derula pe o perioadă de maxim 4 ani, iar echipa UEA va cerceta „multiple date” despre stilul de viaţă şi bolile persoanelor pentru a construi un model ce va putea prezice speranţa de viaţă. Ei se vor concentra asupra impactului condiţiilor de sănătate pe termen lung, dar şi asupra tratamentelor necesare persoanei.

„Dorim să dezvoltăm instrumente software care să utilizeze informaţii colectate în mod obişnuit de către furnizorii de servicii medicale pentru a prognoza longevitatea indivizilor”, a explicat profesorul Elena Kulinskaya, de la Şcoala de ştiinţe computerizate UEA, care este lider de cercetare.

În cadrul proiectului se va realiza o colaborare între diferiţi experţi precum oameni de ştiinţă, analişti, specialişti IT şi personal medical de la Şcoala Medicală de Ştiinţe Computerizate UEA. În plus, echipa va fi asistată de experţi tehnici de la compania de asigurări Aviva.

Conform declaraţiilor profesorului Kulinskaya, grupul doreşte să identifice factorii cheie care influenţează longevitatea umană, inclusiv stilul de viaţă, afecţiunile medicale, tratamentele sau intervenţiile în stilul de viaţă, precum fumatul sau renunţarea la el, relatează oradestiri.ro

„Suntem interesaţi, în mod deosebit, de înţelegerea modului în care diferite boli cronice şi tratamentele lor au impact asupra speranţei de viaţă a indivizilor”, a declarat Elena Kulinskaya.

Potrivit profesorului Kulinskaya, pentru a putea planifica activităţile din perioada de pensionare, dar şi pentru a gestiona resursele financiare, este bine ca oamenii să aibă o idee despre speranţa lor de viaţă, potrivit portalului de informaţii descopera.ro.

loading...