ANAF începe CONTROALELE în FORŢĂ de la 1 MAI

Mai sunt doar câteva săptămâni până la data de 1 Mai. Dacă ne amintim, anul trecut, ANAF a făcut prăpăd pe litoralul Mării Negre deoarece aici există suspiciuni că “evaziunea” este cea mai puternică. Într-un interviu dat site-ului capital.ro, şeful Fiscului, Dragoş Doroş a declarat:

“Cantitatea de controale de la antifraudă nu s-a oprit”. “După 1 Mai, îşi vor desfăşura activitatea aşa cum reiese din analiza lor de risc. Nici mai mult nici mai puţin. Rolul lor e să vadă unde e evaziunea. Şi acolo trebuie să fie prezenţi. Sigur că au fost tensiuni că oamenii când se distrează nu au chef să vadă un inspector ANAF. Şi în acelaşi timp rolul controlului fiscal e să disturbe cât mai puţin activitatea companiei pe care o controlează. Ambele trebuie urmărite. Sunt zone consacrate care totdeauna sunt în risc. Dar în același timp se vede o îmbunătăţire a comportamentului contribuabililor. Să dăm un exemplu. A fost Paştele catolic. Păi aţi mai auzit de reclamaţii vis a vis de controalele antifraudă care au deranjat pe cineva? Nu! Controalele s-au efectuat? Da! Însă s-au efectuat în aşa fel încât să ne facem treaba însă să disturbăm cel mai puţin.”

Conform statisticilor, anul trecut, 600 de inspectori Antifraudă au verificat, în minivacanţa de 1 Mai, peste 450 de pensiuni, hoteluri, restaurante şi cluburi de la mare şi de la munte. Potrivit bilanţului publicat de Fisc, aceştia au dat amenzi de 2 milioane de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 200.000 de lei. Din cele 450 de unităţi verificate, cele mai multe au fost în judeţul Constanţa. Sursa foto. Sursă articol capital.ro

loading...